Οσφυαλγία – Πόνος Στη Μέση: Συμπτώματα – Θεραπεία

Προκειμένου να διευκολύνετε, όσο γίνεται, τις κινήσεις σας, μπορείτε να στηρίξετε τη σπονδυλική στήλη, τη μέση σας και την κοιλιακή σας χώρα με ένα σημαντικό, προστατευτικό αξεσουάρ υγείας, που θα σας ξεκουράσει. Είναι δύσκολο και επώδυνο να σηκώσετε το χέρι σας πάνω από το κεφάλι σας, όταν οι τένοντες αυτοί είναι ερεθισμένοι ή πρησμένοι. Είναι έτσι πολύ πιθανό να χρειαστείτε βοήθεια από κάποιο άλλο άτομο μέσα στο σπίτι το οποίο θα μπορεί να κάνει αυτές τις εργασίες για σας ή και να σας βοηθάει για να πηγαίνετε στο λουτρό ή σε άλλες δραστηριότητες σας. Καλή στάση του σώματος δεν σημαίνει ακαμψία, αλλά μια συνειδητή ισορροπία χαλάρωσης και τεντώματος του κορμού που μπορούν να τηρηθούν σε όλες τις στάσεις και όλες τις δραστηριότητες μας.

παιδι πονος στο ποδι

5-9 - БУКВАРЧЕ Οι τεχνικές χαλάρωσης (όπως η φαντασία μιας ήρεμης, γαλήνιας σκηνής) για τη μείωση του άγχους μπορεί να είναι χρήσιμες. Οι πρόοδοι αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την παρασκευή και εισαγωγή στη θεραπεία της ρευματοειδούς αλλά και άλλων φλεγμονωδών αρθριτίδων καθώς και άλλων αυτοάνοσων ρευματικών παθήσεων των λεγόμενων βιολογικών νοσοτροποποιητικών φαρμάκων. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο πόνος μπορεί να απαιτεί ιατρική θεραπεία, όπως φάρμακα, φυσική θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης παίρνει ένα υγιές αιμοφόρο αγγείο από άλλο μέρος του σώματος και το εμβολιάζει για να «παρακάμψει» μια μπλοκαρισμένη αρτηρία.

Ένα stent πιθανότατα θα τοποθετηθεί για να κρατήσει την αρτηρία ανοιχτή. Για τον πόνο, ο γιατρός σας πιθανότατα θα συστήσει εξωχρηματιστηριακά (OTC) αναλγητικά όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol). Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας θα σας συστήσει να αποστραγγίσετε οποιοδήποτε υγρό στο περικάρδιο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι όγκοι, όπως το οστεοειδές οστέωμα, μπορεί να ευθύνονται για τον πόνο στην πλάτη. Πήγαινε στο γιατρό. Εάν έχετε χρόνιο πόνο στην πλάτη (πόνος που είναι επίμονος, αναπτύσσεται αργά ή επαναλαμβάνεται επανειλημμένα), θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αναφέρει, “Ο καρδιακός πόνος μπορεί να εμφανιστεί σε περιοχές που σώματος που στέλνουν παλμούς στον ίδιο βαθμό που η σπονδυλική στήλη λαμβάνει καρδιακό παλμό. Η βελτίωση της στάσης του σώματος (καθίστε με το κεφάλι προς τα πάνω, τους ώμους προς τα πίσω) θα διατηρήσει την κοιλότητα του θώρακα ανοιχτή και θα μειώσει το τσίμπημα. Μια διαφραγματική κήλη είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν το άνω μέρος του στομάχου ωθεί μέσω του διαφράγματος (ένας μυς που χωρίζει την κοιλιά και το στήθος) στην κοιλότητα του θώρακα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *