Πόνος στο στήθος – Πόνος στο θώρακα (θωρακικός πόνος)

Three infographic design banners Επίσης η απλή μέτριας έντασης αερόβια άσκηση όπως για παράδειγμα το περπάτημα , μπορεί να ανακουφίσει άμεσα από πόνο στη μέση και τον αυχένα. Η θερμότητα μπορεί να σας ανακουφίσει από τον πόνο. Δηλαδή, οι πιέσεις που δέχεται μπορεί να προκαλέσουν πόνο σχεδόν οπουδήποτε στο σώμα, δεδομένου ότι από τη σπονδυλική στήλη περνούν τα νεύρα. Η σπονδυλική μας στήλη είναι το κεντρικό σύστημα που στηρίζει όλο το σώμα. Όσο παράξενο κι αν μπορεί να φανεί στον καθημερινό άνθρωπο, η πραγματικότητα είναι ότι μια από τις βασικότερες αιτίες της οσφυαλγίας δεν βρίσκεται στο σώμα μας αλλά στο μυαλό μας και στον τρόπο σκέψης μας. Ενώ πολλοί θα υποθέταμε ότι το κλειδί για την ανακούφιση του πόνου σε μια κυρτωμένη πλάτη είναι οι διατάσεις, υπάρχει στην πραγματικότητα ένας άλλος, πολύ πιο αξιόπιστος τρόπος για να βοηθηθούμε μακροπρόθεσμα. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες του πόνου στη μέση οφείλονται στην ένταση και καταπόνηση των μυών και των συνδέσμων. Η αρθρίτιδα στη σπονδυλική στήλη καθώς και άλλες διαταραχές μπορεί να οφείλονται στην κληρονομικότητα.

Болки В Ставите И Кръста

Από όλες τις εντοπίσεις της αρθρίτιδας η σοβαρότερη είναι η αρθρίτιδα των ισχίων. Από απεικονιστικής πλευράς το πρώτο και κυριότερο εύρημα είναι η ιερολαγονίτιδα. Ο ασθενής αν κοιταχτεί προσεχτικά στον καθρέφτη θα διαπιστώσει ότι ο ένας ώμος και η μια πλευρά της λεκάνης (ή το ισχίο) φαίνονται να είναι πιο ψηλά από τα αντίστοιχα της άλλης πλευράς. Είναι μία χρόνια φλεγμονώδης νόσος των ατόμων ηλικίας 20-30 ετών (σπανίως εκδηλώνεται μετά τα 40 χρόνια) που προσβάλλει κατ’ εξοχήν τη σπονδυλική στήλη και τις ιερολαγόνιες αρθρώσεις (βρίσκονται πίσω, χαμηλά στην πλάτη, ανάμεσα στο ιερό οστούν και τα οστά της λεκάνης). Όλοι οι μύες, οι σύνδεσμοι και οι σπονδυλικές αρθρώσεις μπορούν να τραυματιστούν αν η σπονδυλική στήλη υποστεί απότομες ή παρατεταμένες τάσεις ή πιέσεις. Επιπλέον, ο ύπνος μπρούμυτα ή σχεδόν μπρούμυτα (με το ένα πόδι σε γωνία) ακόμα κι αν δεν προκαλέσει βλάβη, σίγουρα επιβαρύνει ήδη υπάρχουσες παθήσεις, όπως για παράδειγμα την κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, κι αυτό γιατί η σπονδυλική στήλη υπόκεινται σε πολύωρη καθημερινή στροφή. Στα πλαίσια της πρώτης πανελλήνιας επιδημιολογικής έρευνας για τις ρευματικές παθήσεις, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας στο γενικό πληθυσμό σε αστικές, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της βόρειας, κεντρικής και νότιας Ελλάδος, μελετήσαμε τον επιπολασμό, δηλ.

Το 87% του γενικού πληθυσμού δεν γνωρίζει τι είναι η αγκυλωτική σπονδυλαρθρίτιδα και οι άλλες ρευματικές παθήσεις, ούτε γνωρίζει ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε ρευματολόγο αν έχει ή αν παρουσιάσει πόνο μη τραυματικής αιτιολογίας στη μέση ή στον αυχένα, σε αρθρώσεις ή σε τένοντες. Σύνδεσμοι: είναι γερές ίνες (ταινίες) που στηρίζουν τις αρθρώσεις της Σ.Σ. ефикасно лекарство за болки в ставите . Επίσης η κακή στάση του σώματος και οι αδύνατοι (αγύμναστοι) μύες της Σ.Σ., μπορεί να είναι η αιτία της οσφυαλγίας εξαιτίας της μη κανονικής πίεσης που υφίστανται οι σύνδεσμοι που στηρίζουν τους σπονδύλους. Επίσης μπορεί να υπάρχει πόνος, μειωμένο εύρος κίνησης και ευαισθησία.

Επίσης παράγονται τοπικά λόγω της εισόδου της βελόνας και αντιφλεγμονώδης ουσίες όπου βοηθούν στην αποκατάσταση της ιστικής βλάβης. Αν ο πόνος στη μέση συνοδεύεται από αδυναμία στο ένα πόδι και κατ’ επέκταση από δυσκολία στο περπάτημα, πρέπει να αξιολογείται από γιατρό προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αποτέλεσμα σοβαρής βλάβης σε κάποιο νεύρο. Το δέρμα στο σημείο της βλάβης αποκτά μοβ-κόκκινο χρώμα. Το σημείο όπου υπάρχει οίδημα ή ευαισθησία στην αφή πχ. Αν ο πόνος συνεχίζει ή χειροτερεύει ή περιορίζει τις καθημερινές δραστηριότητες ή εμφανίζεται οίδημα και ερυθρότητα θα πρέπει να συμβουλευτείτε από τον ιατρό σας. Τα συχνότερα συμπτώματά της είναι πόνος και οίδημα στις αρθρώσεις, καθώς και πολύωρη πρωινή δυσκαμψία. Η περίσσεια ουρικού οξέος προκαλεί πρήξιμο στις αρθρώσεις, ειδικά στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού, που είναι πολύ οδυνηρό, κάτι που υποδηλώνει ουρική αρθρίτιδα. Η αρθρίτιδα είναι φλεγμονή ενός ή περισσοτέρων αρθρώσεων.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *