Πόνοι στα πόδια, αιτίες και θεραπείες

6 начина да облекчите болките в кръста от MateKitchen Πόνος στη μέση. Πώς αντιμετωπίζεται; Όλα τα… Πώς μπορείς να τραυματιστείς: Από ανεξέλεγκτο ρυθμό ο οποίος αυξάνει τη δύναμη που ασκείται στις αρθρώσεις, από χρήση υπερβολικού βάρους δημιουργώντας θλάσεις και κακώσεις, πόνους στη μέση και την πλάτη, δισκοκήλη από σήκωμα υπερβολιού βάρους, από μυικές ανισορροπίες που προκαλούν μυοσκελετικούς τραυματισμούς. Από την άλλη πλευρά, η μήτρα χόνδρου στην ηλικία μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητη στα κανονικά σωρευτικά μικροτραύματα και οι μηχανισμοί αποκατάστασης των κυττάρων δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν αυτήν την αυξημένη ευαισθησία. Από εκεί και πέρα, πόνος από πόνο διαφέρει και είναι σημαντικό να ενημερώνεις τον γυμναστή αν νιώσεις οποιαδήποτε ενόχληση, γιατί μπορεί να μην είναι μυϊκό, αλλά να υπάρχει οίδημα, θλάση ή τραυματισμός. Η ενδυνάμωση αυτών των παραμελημένων μυών μπορεί να σου δώσει τη δύναμη να τρέξεις περισσότερο χωρίς πόνο στους ώμους ή τον αυχένα. Προσπάθησε στο να διατηρείς τους ώμους σου πίσω και κάτω, άφησε χαλαρούς τους καρπούς των χεριών σου, μην σφίγγεις τις παλάμες σου σε γροθιά και κοίτα μπροστά. Αλλά καθώς η κούραση αυξάνεται υπάρχει μια τάση να σφίγγεις τους ώμους και το λαιμό σου.

Болки В Ставите На Раменете

Hand drawn russian victory day illustration Μην σηκώνεις τους ώμους ψηλά. Μην ξεχνάς την προθέρμανση, τις διατάσεις, τη σωστή αποκατάσταση με foam rollers, την ξεκούραση, τον καλό και επαρκή ύπνο, τη σωστή διατροφή και την ενυδάτωση. Πρακτικά, αυξάνοντας τη συγκέντρωση των αιμοπεταλίων (PRP) στην περιοχή της βλάβης επιτυγχάνουμε την ταχεία αποκατάσταση λόγω της επουλωτικής αλλά και της αναγεννητικής δράσης τους αλλά και των αυξητικών παραγόντων τους. Εάν νιώθεις οξύ πόνο ή εάν τον εντοπίζεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να συνεχίσεις με ξεκούραση και αποκατάσταση. Ένας πόνος στους τετρακέφαλους ή τους γλουτούς είναι λιγότερο ανησυχητικός από έναν οξύ πόνο στο γόνατο ή τον αστράγαλο σου. Εάν νιώθεις οξύ πόνο, σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στον οργανισμό. Είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σου λέει ότι κάτι είναι λάθος και κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Το να είσαι συνεπής με την προθέρμανση και να κάνεις stretching πριν τρέξεις, καθώς και να ελέγχεις το σώμα σου μετά το τρέξιμο θα σε βοηθήσουν να ξέρεις του πώς λειτουργεί το σώμα σου. • Το πελματογράφημα και η αγορά ειδικών πάτων οι οποίοι συμβάλλουν στη διατήρηση σωστής στάσης του σώματός σου κατά την διάρκεια της άσκησης , καθώς επίσης και στην καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.

Αυτό σημαίνει να ασκείσαι τακτικά και με μέτρο, να ακολουθείς ένα προπονητικό πρόγραμμα με προοδευτική κλιμάκωση, να φοράς τα σωστά παπούτσια για το πέλμα σου και το είδος της άσκησης που κάνεις και να κάνεις περισσότερες ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεις. Για να αποκτήσει κάποιος τα θετικά χωρίς να κινδυνέψει με τραυματισμό θέλει ένα πολύ μεθοδικό και εξειδικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής. Για την ακρίβεια, όταν ζορίσεις έναν αδύναμο μυ σε ρυθμό που δεν είναι συνηθισμένος, τότε αυτός ο μυϊκός ιστός καταστρέφεται και ξαναχτίζεται πιο δυνατός και μεγάλος, για να αντέξει στις καινούριες συνθήκες. Υπάρχει οξύς, πολύ έντονος και ανεξήγητος μυϊκός πόνος. Μερικές φορές μπορεί να αισθανθείς ότι οι μύες σου καίγονται πριν τελειώσει η προπόνησή σου, ενώ άλλες φορές μπορεί να εμφανιστεί αυτό που λέγεται καθυστερημένος μυϊκός πόνος (ΚΕΜΑ). болка в горната част на стомаха . Συνήθως επεκτείνεται από τους γοφούς στην οπόσθια επιφάνεια του μηρού και από εκεί στην οπίσθια ή τηνέξω επιφάνεια της κνήμης και μερικές φορές εώς τα δάχτυλα του ποδιού. Με παράλυση των άκρων, η δυστροφική ασβεστοποίηση επηρεάζει τους μυς του κάτω ποδιού και του μηρού.

Ο πτερυγισμός βρίσκεται στο πίσω μέρος του ποδιού. Ενα άλλο πιθανό σημάδι της ρήξης είναι η δυσκολία να στρέψετε το δάχτυλο του ποδιού σας προς τα κάτω. Ένας αιχμηρός πόνος, σαν μαχαιριά, κατά τη διάρκεια της άσκησης (ή οποιαδήποτε στιγμή) είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι συμβαίνει. Με μία επανάληψη δεν βελτιώνεσαι όσο θα βελτιωθείς με 6 επαναλήψεις, ενώ χάνεις τη σωστή στάση και εκτέλεση της άσκησης. Ο πόνος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης (και όχι την επόμενη μέρα).

πονος στον ωμο αριστερα

Οι μεταβολές στο στερεότυπο κινητήρα υφίστανται επίσης μια δυναμική κατά τη διάρκεια της ημέρας: το πρωί – γενικευμένη και πολυπεριφερειακή, την ημέρα – περιφερειακή, ενδοπεριφερειακή και το βράδυ μπορεί να είναι τοπική. Τέτοιοι πόνοι συχνά έχουν μια απροσδιόριστη αιτιολογία και θεωρούνται από την τοπική και γενική κλινική εικόνα ως επείγουσα χειρουργική κατάσταση. Έτσι θα έχετε μια εικόνα της κόπωσης που νιώσατε με το έργο που παράχθηκε. Η εικόνα αυτή έχει μεγάλη μεγέθυνση, έτσι με μεγάλη ασφάλεια ο χειρουργός πραγματοποιεί την επέμβαση αφού οι δομές της σπονδυλικής στήλης (νεύρα, μεσοσπονδυλιος δίσκος, σύνδεσμοι κλπ) διακρίνονται καθαρά και ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο τραυματισμού. Οι γλουτοί πέρα από σέξι, είναι βασικότατοι για την υγεία της σπονδυλικής στήλης και κατ’ επέκταση της μέσης. Είναι για πολλούς μια εξαιρετικά άνετη στάση, ωστόσο συχνά καταπονεί τη μέση λόγω της κακής θέσης της σπονδυλικής στήλης. Κράτα όρθια στάση, χωρίς να καμπουριάζεις, με το στήθος ανοιχτό, το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα μπροστά. Μην ανοίγεις το εύρος πολύ: Όσο εκτελείς μία στάση, θα παρατηρήσεις ότι συγκεκριμένοι μυς, όπως οι οπίσθιοι μηριαίοι, τεντώνονται. Εμφανίζεται συνήθως μια με δύο μέρες μετά το τέλος της προπόνησης και παρατηρείται μειωμένη δύναμη και απόδοση των μυών καθώς και μειωμένο εύρος κίνησης των αρθρώσεων (είναι λιγότερο ευλύγιστες).

Μάλιστα η πτώση της δύναμης φτάνει το 50% το πρώτο μετασκησιακό 24ωρο. народна медицина при болки в ставите . Εμφανίζεται κυρίως σε αγύμναστα άτομα, τα οποία δεν είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Περπάτα ή τρέξε ή σήκωσε λίγα βάρη αν κάνεις κάποια προπόνηση δύναμης. Η προπόνηση δύναμης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μυϊκών ανισορροπιών που μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς, αλλά είναι σημαντικό να ξεκουράζεσαι ή να κάνεις εναλλαγές όπως πχ. Είναι καλό να ξεκουράζεσαι λίγες μέρες αν πονάς. Αυτή η διαδικασία διαρκεί κάποιες μέρες και είναι η αιτία που πονάς και είσαι πιασμένος. Εάν ο γιατρός δεν είναι βέβαιος για την αιτία και υποπτεύεται λοίμωξη, θα σας συνταγογραφήσει αντιβιοτικά. Χρησιμοποίησε τον πόνο ως εργαλείο για να αναζητήσεις την αιτία. Μια απότομη κίνηση, η υπερβολική γυμναστική, ένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αρκούν για να αυξήσουν τη μυϊκή ένταση και να προκαλέσουν πόνο. Η αίσθηση δυσφορίας στον αυχένα και στους ώμους κατά τη διάρκεια του τρεξίματος ή μετά το τρέξιμο είναι ένα σημάδι ότι δεν έχεις σωστή και καλή στάση. Αυτό συμβαίνει επειδή η δύναμη που ασκείται στο γόνατο κατά τη διάρκεια του τρεξίματος μπορεί μερικές φορές να ασκήσει υπερβολική πίεση στον τένοντα της επιγονατίδας.Στο σύνδρομο επιγονατιδομηριαίου πόνου, η επιγονατίδα δεν ευθυγραμμίζεται με το μηρό κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, με αποτέλεσμα να προκαλείται ερεθισμός του χόνδρου που επενδύει την οπίσθια επιφάνειά της.

Οι πρωταρχικοί στόχοι όλων των εκφυλιστικών ασθενειών ιστών / οστεοαρθρίτιδας ή θεραπείας αρθρίτιδας είναι η μείωση της φλεγμονής / οίδημα, ο έλεγχος του πόνου, η βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργίας των αρθρώσεων, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, ώστε να ασκείτε λιγότερη πίεση στις εύθραυστες αρθρώσεις και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας – έτσι είστε καλύτερα σε θέση να χειριστείτε το άγχος της καταπολέμησης μιας εκφυλιστικής ασθένειας. Μην ξεχνάς ότι το μέσο ανθρώπινο κεφάλι ζυγίζει περίπου 8 κιλά και ασκείται επιπλέον βάρος και πίεση στην ωμοπλάτη όταν το κεφάλι σου είναι πιο μπροστά από το σώμα σου. конопен конец за болки в кръста . Συνήθως ένα άτομο χάνει βάρος και ενέργεια, αυξάνεται απότομα. Ξεκίνα σιγά σιγά: Εάν χρησιμοποιείς ελεύθερα βάρη ξεκίνα σταδιακά (αν όλοι κρατάνε 5κιλα βαράκια, μην ντρέπεσαι να πάρεις τα 4κιλα), αύξησε προοδευτικά τις επαναλήψεις πριν αυξήσεις το βάρος και πρόσεχε οι κινήσεις σου να είναι αργές και ελεγχόμενες. • Φλεγμονή των τενόντων του γόνατος (ο πόνος συνήθως συμβαίνει όταν περπατάτε κάτω από τις σκάλες ή όταν φοράτε βάρη). Η οίδημα του γόνατος συνοδεύεται από τυπικές αλλεργικές αντιδράσεις – κνίδωση, ναυτία, βρογχόσπασμο και ούτω καθεξής. Επειδή κάθε ένα από τα περίπου 50 εκατομμύριαΟι Αμερικανοί ανακαλύπτουν κάποιες διαταραχές της άρθρωσης του γόνατος και εσείς μπορείτε να συμμετάσχετε με ασφάλεια στο “Club of the Sore Tribe”.

Болки В Кръста И Таза

Οι εξετάσεις αίματος επίσης θα αποκαλύψουν τυχόν λοιμώξεις και διαταραχές των επινεφριδίων που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία των οστών. Με τη χρήση του φαρμάκου συνδέεται συχνά φλεγμονή του βλεννογόνου του ρινοφάρυγγα, υπνηλία, πονοκεφάλους και ζάλη, αταξία, σπασμοί, τρέμουλο στα χέρια, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα, διαταραχές του ύπνου, και βήχα. Με την πάροδο του χρόνου, ειδικά σε μεγάλες διαδρομές, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικό στρες και ένταση στα χέρια, το λαιμό και τους ώμους, επηρεάζοντας τον τρόπο που τρέχεις. Η οστεοαρθρίτιδα εξελίσσεται αργά και ο πόνος και η δυσκαμψία χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου. Όταν η ασθένεια εξελίσσεται αρκετά, τα οστά τρίβονται μαζί με τρόπο που προκαλεί φλεγμονή, πρήξιμο, πόνο, απώλεια κινητικότητας και μερικές φορές αλλαγές στα σχήματα των αρθρώσεων.

Εάν μάλιστα είσαι σοβαρός δρομέας χρειάζεται να αλλάζεις τα παπούτσια σου τουλάχιστον 3 – 4 φορές το χρόνο. Εάν γυμνάζεσαι τακτικά και νιώσεις πόνο στα πόδια, ίσως είναι καιρός να αντικαταστήσεις τα παπούτσια σου. Ή μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να αλλάξεις τον τύπο της άσκησής σου επειδή η υπερβολική χρήση μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας που προκαλεί πόνο. Οι δρομείς, μεγάλων αποστάσεων, οι ποδηλάτες και οποιοσδήποτε άλλος λυγίζει και ισιώνει επανειλημμένα το γόνατό του μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση. Πολλοί ποδηλάτες παθαίνουν συχνά θλάση λόγω της ακατάλληλης θέσης της σέλας (πολύ ψηλά ή πολύ πίσω) ή είναι αρκετά καταπονημένοι άλλοι μύες. Πολλοί δάσκαλοι βοηθούν εξ επαφής τους μαθητές να κάνουν πιο βαθιές στάσεις, κάτι που είναι επικίνδυνο, καθώς ο δάσκαλος μπορεί να σε έχει τεντώσει τόσο που να έχει ήδη τραυματίσει συνδέσμους και τένοντες. Αν βλάψεις τους μυς ή τους τένοντες μιλάμε για τραυματισμό, και αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο πόνο από εκείνο τον απότομο, εντοπισμένο πόνο. Όταν βάλεις παραπάνω κιλά από αυτά που αντέχεις υποβάλλεις σε απίστευτη καταπόνηση τα οστά, τις αρθρώσεις και τους τένοντες.

Ябълков Оцет За Болки В Ставите

Προκαλείται από την καταστροφή του χόνδρου που καλύπτει τις αρθρώσεις. Διόγκωση της άρθρωσης, καθώς με την έλλειψη λίπανσης του χόνδρου έχουμε τη δημιουργία οστεοφύτων που προκαλούν σκληρά στοιχεία οστικής δομής, τα οποία ο θεράπων ιατρός αντιλαμβάνεται με την ψηλάφηση. Προσοχή στο μεγάλο βάρος: δημιουργεί έλλειψη ισορροπίας (οδηγεί σε ταλάντευση του σώματος) και αδυναμία κινητικού ελέγχου. Επιπλέον το στρες που προκαλεί η προπόνηση δημιουργεί επώδυνες συσπάσεις των μυών που προκαλούνται από την πίεση και την ένταση. Αυτό δημιουργεί ακούσια ένταση καθώς πιάνεις το μανίκι. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Το γνωστό σε όλους «no pain, no gain» δεν ισχύει πάντα στην άσκηση, οπότε καλό είναι να μην αγνοείς τον πόνο στην προπόνηση, αν το μυαλό σου λέει ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο. Ευτυχώς δεν είσαι πια 16 και έχεις λίγο μυαλό παραπάνω. Αν κάποιος γυμνάζεται τακτικά θα νιώσει τον πόνο του πιασίματος μόνο αν προσπαθήσει παραπάνω ή αφήσει το γυμναστήριο. Άσκηση στο γυμναστήριο. Όταν η γυμναστική γίνεται δυσάρεστη είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε πρέπει να συνεχίζεις και πότε να σταματάς. Όταν πας για τρέξιμο κάνε έναν γρήγορο έλεγχο στάσης. Σε αυτό το διάστημα δοκίμασε τη θερμοθεραπεία, το μασάζ, τις διατάσεις και το ήπιο περπάτημα ή το ελαφρύ τρέξιμο για να αυξήσεις τη ροή του αίματος στους πονεμένους μυς.

πονος στην πλατη δεξια χαμηλα

Αν θέλεις να αυξήσεις την ένταση της προπόνησής σου, ειδικά εάν είσαι αρχάριος στην άσκηση κάνε το σταδιακά. фолио при болки в кръста . Αύξησε σταδιακά το χρόνο, τα χιλιόμετρα ή την αντίσταση. Γυμνάζεσαι και ο πόνος σταδιακά επιδεινώνεται; Όσο περισσότερο ασκείσαι ή ασκείσαι περισσότερο, πιθανόν να προκαλέσεις περαιτέρω τραυματισμό στον συγκεκριμένο ιστό. Με την πρώτη ενόχληση πρέπει να σταματήσεις αυτό που κάνεις, διότι εάν συνεχίσεις μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω τραυματισμό των μυϊκών ινών, να δημιουργηθούν δηλαδή μεγαλύτερες βλάβες με συνέπεια την αύξηση του χρόνου αποκατάστασης. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τον μυϊκό πόνο από ένα μυϊκό τραυματισμό. Οι άνθρωποι που βιώνουν ξαφνικό ή σοβαρό κοιλιακό πόνο θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν γιατρό και αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι σημάδι σκωληκοειδίτιδας ή ρήξη κύστης. Ένα άλλο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά είναι όταν νιώθεις πόνο τοπικά. Οι γυναίκες που έχουν πολύ φαγούρα στο δέρμα μαζί με πόνο στην πλάτη ή ναυτία πρέπει να καλέσουν τον γιατρό τους. Αλλά η επαφή με το γιατρό είναι πάντα μια καλή ιδέα αν κάτι πιστεύεις ότι δεν πάει καλά. Είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγεις τους τραυματισμούς παρά να προσπαθείς να τους διορθώσεις. Φυσικά, το καλύτερο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις για να μην πονάς είναι να τον προλάβεις.

Болка В Коляното Лекарство

Αν πονάς όταν γυμνάζεσαι πρέπει να ακούς το σώμα σου. Πιέζεσαι πολύ, γυμνάζεσαι υπερβολικά, έχεις κακή στάση σώματος: αυτά μπορεί να καταστρέψουν και την προπόνησή σου και την υγεία σου. Σταμάτα να βαθαίνεις τη στάση όταν η αίσθηση αρχίσει από ήπια να γίνεται μέτρια και μείνε σ’ αυτή τη στάση όσο διατηρείς τη σωστή ευθυγράμμιση. Για να διατηρείς καλύτερη θέση καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας πρέπει πρώτα να παρατηρείς πώς περνάς την ημέρα σου. Για να το αντιμετωπίσεις φόρεσε γάντια.

οξυς πονος στη μεση

Για να χαλαρώσεις, πάρε πιο βαθιά εισπνοή και εκπνοή. Για παράδειγμα οσφυαλγία λόγω καταπόνησης ή οσφυαλγία λόγω κοίλης δίσκου», επισημαίνει ο κ. Για παράδειγμα ένας οξύς πόνος στη βουβωνική χώρα. Για να μειώσεις τον πόνο, επιβράδυνε και τέντωσε το χέρι σου πάνω από την πλευρά της κράμπας και προς την αντίθετη πλευρά. Για να το διορθώσεις κράτα το πηγούνι και τα μάτια σου μπροστά, όταν τρέχεις. Αν έχεις ήδη υποστεί τραυματισμό, η ξεκούραση θα βοηθήσει αλλά ο τραυματισμός θα εμφανιστεί ξανά αν δεν διορθώσεις το μηχανικό σφάλμα που τον προκάλεσε. Ένας τραυματισμός κοστίζει πολύ. Ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός στους αθλητές και τους ασκούμενους είναι η ρήξη των μυϊκών ινών είτε από υπερβολικά έντονη σύσπαση, υπερβολική διάταση ή από άμεση πλήξη του μυ από κάποιο εξωτερικό παράγοντα (π.χ. Η ρήξη του συνδέσμου κάνει τον αστράγαλο επώδυνο. Σε διάχυτο νωτιαίο υπερόστωση ιδιοπαθή οστού (σύνδρομο Forestier) είναι ασβεστοποίηση του πρόσθιου επιμήκους συνδέσμου σε μια μεγάλη περιοχή για να σχηματίσει ένα χονδροειδές παραμορφώνεται οστεόφυτα επί των πρόσθιας και οπίσθιας γωνίες των σπονδυλικών σωμάτων με πάχος τοιχώματος των 4-6 mm και μήκος 20-25 mm, από ό, τι sindesmofitov και διαφέρουν από την ΑΕ, το πλάτος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 1-2 mm.

Σε αυτόλογη μεταμόσχευση μυελού των οστών πιο σημαντικά από αυτά είναι ο αριθμός των προηγούμενα σχήματα, ιδιαίτερα θεραπείας προετοιμασίας, μια περίοδος της νόσου, η οποία παράγεται στην αποικία εφαρμογή σύστημα συλλογής μυελού οστού παράγοντες διέγερσης στην περίοδο μετά τη μεταμόσχευση. Κατά την περίοδο των παροξύνσεων, πρέπει να εγκαταλείψετε τη βαριά σωματική άσκηση και τις υπερβολικές επιρροές στο γόνατο. Ο πόνος και η φλεγμονή εμφανίζονται μόνο κατά την περίοδο της παροξυσμού. Στα αρχικά στάδια της νόσου δεν εμφανίζονται φωτεινά συμπτώματα. Κάποιες φορές ο πόνος είναι ξαφνικός και οφείλεται σε κάποια κίνηση που προκάλεσε μυϊκό τραυματισμό, ενώ άλλες φορές τα συμπτώματα εμφανίζονται με σταδιακή αύξηση της έντασης μετά από κάποια σωματική καταπόνηση η οποία έχει γίνει σε βάθος χρόνου και έχει επιδράσει αθροιστικά. Συνήθως οι κράμπες είναι ήπιες, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνουν επώδυνες. Συνήθως οι σουβλιές στα πλευρά οφείλονται σε αντίδραση του διαφράγματός λόγω της απότομης αύξησης του ρυθμού της αναπνοής σου. Πώς μπορείς να τραυματιστείς: Τραυματισμοί κατάχρησης, το 50 έως το 75% αυτών των τραυματισμών οφείλονται σε υπερβολική χρήση και συνεχή επανάληψη της ίδιας κίνησης.

. болки в кръста и корема след аборт

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *