Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στην πλάτη

Τα οστά της μέσης συγκρατούνται επίσης κοντά μεταξύ τους με τη βοήθεια σκληρών «ταινιών» των συνδέσμων οι οποίοι σε συνδυασμό με τους μύες της σπονδυλικής στήλης διατηρούν την πλάτη μας όρθια και σταθερή. Βοηθά στην χαλάρωση των μυών, μειώνει τον πόνο, ενώ παράλληλα διευκολύνει την κινητικότητα της μέσης. Για να απαλλαγούμε από τον χρόνιο πόνο, το σπλάχνο θα πρέπει να ξανακερδίσει την κανονική του κινητικότητα και τότε είναι που μπορεί να βοηθήσει η Σπλαχνική Κινητοποίηση. Μετά από κάθε παύση, η κανονική αναπνοή επιστρέφει με δυνατό ροχαλητό. Η άπνοια ύπνου είναι μια διαταραχή που προκαλεί μία ή περισσότερες παύσεις στην αναπνοή όταν κοιμάστε. Όταν ο γιατρός σας γνωρίζει τι προκαλεί τον πόνο σας, αυτός ή αυτή μπορεί να σας συνταγογραφήσει τη σωστή θεραπεία.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει άλλες θεραπείες ή χειρουργική επέμβαση εάν ο πόνος σας δεν βελτιώνεται. Ο γιατρός ίσως συστήσει ένα άλλο φάρμακο μαζί με τα ΜΣΑΦ, για την προστασία του στομάχου. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας παραπέμψει για υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας για να λάβει περισσότερες πληροφορίες. Πόνος που συνοδεύεται από πυρετό: Όταν ο πόνος στον αυχένα συνδυάζεται με δυσκαμψία της περιοχής και πυρετό υποδεικνύει την ύπαρξη μηνιγγίτιδας και πρέπει να σας οδηγήσει άμεσα στο γιατρό σας.Πώς γίνεται η διάγνωση;Συχνά αρκεί η λήψη ενός προσεκτικού ιστορικού που αφορά την εντόπιση και τον χαρακτήρα του πόνου, το ξεκίνημα και τη διάρκεια του, σε συνδυασμό με μια σχολαστική φυσική εξέταση για να διαπιστωθεί το αίτιο του πόνου.Αν όχι τότε ο γιατρός θα προβεί σε μια σειρά από διαγνωστικές απεικονιστικές εξετάσεις για να το αποκαλύψει. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι φαινομενικά αθώοι πόνοι, όπως ο πόνος στη μέση ή το χέρι μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη καρκίνου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό στις ηλικίες άνω των 65-70 ετών σε περιπτώσεις ξαφνικού έντονου πόνου στην πλάτη ή στη μέση να αναζητήσουμε τη βοήθεια εξειδικευμένου στις παθήσεις σπονδυλικής στήλης ορθοπαιδικού γιατί υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται σε κάταγμα σπονδυλικής στήλης.

φουσκωμα στην κοιλια και πονος στη μεση

Ο πόνος σπάνια είναι «απόλυτα εντοπισμένος», έστω και αν πρόκειται για σπονδυλικό κάταγμα. Ο πόνος που σχετίζεται με την καρδιά συνήθως δεν προκαλείται από τη μετακίνηση του βραχίονα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντιμετώπιση ενός προβλήματος που σχετίζεται με τα νεφρά, όπως κάποια ουρολοίμωξη η οποία επηρέασε τα νεφρά, μπορεί να είναι απλή και να χρειαστεί απλώς χορήγηση με αντιβιοτικά. Μειώνει τη μυϊκή δυσκαμψία η οποία σχετίζεται με τον πόνο στη μέση. Συμβουλή: Ο πόνος στην μέση που προκαλείται από νεφρική ανεπάρκεια συνοδεύεται από αίσθημα αδιαθεσίας, εμετό, υψηλή θερμοκρασία σώματος και συχνή ούρηση. Η ερυθροποιητίνη μειώνεται όταν πάσχουμε από νεφρική ανεπάρκεια και η μείωσή της οδηγεί σε αναιμία, η οποία προκαλεί κούραση διότι δεν μεταφέρεται από το αίμα αρκετό οξυγόνο για τις ανάγκες των μυών και του εγκεφάλου. Συνήθως δεν είναι πολύ έντονος και δεν προκαλεί σημαντικό περιορισμό της κινητικότητας. Η Συμφιτική θυλακίτιδα, ή Παγωμένος ώμος είναι μία άλλη αιτία πόνου στον ώμο που χαρακτηρίζεται από προοδευτική επιδείνωση του πόνου, με ταυτόχρονο περιορισμό στη κίνηση της άρθρωσης του ώμου. болка в коляното при изправяне . Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον πόνο στον ώμο. Για τη διάγνωση της αιτίας, ο γιατρός θα χρειαστεί το ιστορικό και θα κάνει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματα. Είναι λιγότερο συχνή από την λεμφαδενοπάθεια, αλλ’ η ύπαρξή της βοηθά σημαντικά την διάγνωση.

Είναι πιθανότερο ότι θα έχετε πόνους στην πλάτη, αν οι καθημερινές σας δραστηριότητες περιλαμβάνουν ανύψωση και μεταφορά. Όταν το φυσιολογικό εύρος κίνησης επιστρέψει και ο ασθενής μπορέσει να περπατήσει χωρίς πατερίτσες ο Ορθοπαιδικός μπορεί να επιτρέψει τη προοδευτική φυσιολογική επιστροφή του στις αθλητικές δραστηριότητες. Με την σωστή τοποθέτηση του σώματος, αποκλείεται η επιβάρυνση των χαμηλότερων μυών της πλάτης, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας, ο κόκκυγας, και το χαμηλότερο μέρος της πλάτης σας παραμένουν σε επαφή με το πάτωμα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης. Μέχρι και 80% του πληθυσμού θα υποφέρει από πόνο στην πλάτη στην μέση ή στον αυχένα κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ το 50% του εργαζόμενου πληθυσμού θα βιώσει συμπτώματα πόνου τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο μηροκνημικός αυτός κηδεμόνας έχει κινούμενη άρθρωση στο ύψος του γόνατος έτσι ώστε κατά την διάρκεια της αποκατάστασης να μπορεί η κίνηση στον άξονα έκτασης / κάμψης να γίνεται χωρίς πρόβλημα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *