Να γυμναστείς αν έχεις πόνο στο γόνατο; Ποιες ασκήσεις να

Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που καταδεικνύει ότι ο χρόνιος πόνος σε μια περιοχή προκαλεί μεγαλύτερη αντίδραση σε επώδυνα ερεθίσματα σε όλο το σώμα. Για παράδειγμα η οσφυαλγία, δηλαδή ο πόνος στη μέση, σε νέα άτομα οφείλεται τις περισσότερες φορές όπως είπαμε πιο πάνω σε αλλοίωση του μεσοσπονδυλίου δίσκου που μπορεί να εκδηλωθεί από μικρή ηλικία, αρκετές φορές και από ηλικίες κάτω των είκοσι ετών. Για να διαγνώσετε με το εν λόγω σύνδρομο, θα πρέπει να έχετε πυελικό πόνο για τουλάχιστον τρεις μήνες. Θα πρέπει να αποφύγετε τη σύλληψη για τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό κατά της ερυθράς.

Рецепти На Ванга За Болки В Кръста

Θα πρέπει επίσης να επισκεφτείτε το γιατρό σας αν ο πόνος των οστών συνοδεύεται από απώλεια βάρους, μειωμένη όρεξη ή γενικευμένη κόπωση. Θα πρέπει να καλέσετε αμέσως το γιατρό σας αν παρουσιάζετε οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα συμπτώματα σε συνδυασμό με παρατεταμένο πόνο στα πλευρά. Τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης ποικίλουν. Τα ιδιαίτερα ευάλωτα σημεία στο σώμα είναι κυρίως η βουβωνική χώρα (στον άνδρα κυρίως), ο ομφαλός και ο μηριαίος δακτύλιος (στις γυναίκες κυρίως), αλλά και σε οιαδήποτε μετεγχειρητική ουλή. Αυτό επίσης μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μέση, τις πλευρές, την κάτω κοιλιακή χώρα και τη βουβωνική χώρα. Η καθυστερημένη κένωση του στομάχου επιπρόσθετα με τη συσσώρευση αερίων μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και κοιλιακή διάταση. Η διαφραγματοκήλη συμβαίνει όταν μέρος του στομάχου προβάλει μέσω του μεγάλου μυός που διαχωρίζει το διάφραγμα από την κοιλιακή χώρα. Ένας αδύναμος μέσος γλουτιαίος μυς «παλεύει» να στηρίξει το ισχίο και δεν απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων που ασκούνται από το έδαφος, αλλά αντίθετα το μεταφέρει στο γόνατο και την μέση. Από τη στιγμή που ο γιατρός σου θα δώσει την έγκριση, η γυμναστική μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά στο να διαχειριστείς αυτά τα προβλήματα στο μέλλον δυναμώνοντας τους μυς που στηρίζουν τα γόνατα. Η Δοκιμή επίκυψης(Adam’stest) επιτρέπει στον κλινικό ιατρό να βλέπει, από πίσω, οποιεσδήποτε προβολές μπορεί να έχει ο ασθενής ενώ ο ασθενής κάμπτεται προς τα εμπρός στη μέση με τα πόδια ενωμένα και τα γόνατα τεντωμένα.

Από την άλλη μεριά, όταν το υποκλινικό/ακτινολογικό σπονδυλικό κάταγμα ανευρίσκεται σε προγραμματισμένο ακτινολογικό έλεγχο ασθενούς που έχει γνωστή χαμηλή οστική μάζα/πυκνότητα, τότε θέτει τις κατευθύνσεις για τη θεραπεία του, μιας και ένας ασθενής που έχει χαμηλή μέτρηση οστικής πυκνότητας DXA και οποιοδήποτε οστεοπορωτικό κάταγμα θεωρείται ότι έχει εγκατεστημένη οστεοπόρωση και οπωσδήποτε χρειάζεται θεραπεία. Όταν ένα άτομο έχει αυξημένο βάρος και είναι θεωρείται υπέρβαρο καταπονεί το μηριαίο οστό – ισχίο- το οποίο με τη σειρά του αρχίζει να φθείρεται με τη χρήση. Ο καρκίνος των οστών περιγράφει καρκινικά κύτταρα που ξεκινούν στο ίδιο το οστό. Αν βιώνετε ανεξήγητο πόνο των οστών που δεν βελτιώνεται μέσα σε λίγες μέρες, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, που ένα άτομο βιώνει έντονο πόνο στους όρχεις, ο οποίος συχνά μπορεί να συνοδεύεται και από κοιλιακό πόνο κρίνεται απαραίτητο να ζητήσει άμεση ιατρική παρέμβαση. Όταν όμως προκαλούν, το κοιλιακό άλγος είναι το πιο κοινό. болки в кръста мкб . Όταν ο προστάτης αναπτύσσεται, πιέζει την ουρήθρα. Για παράδειγμα ένα μεγάλο κομμάτι δίσκου που έχει μετακινηθεί μπορεί να πιέζει τα νεύρα και να προκαλεί νευρολογικά προβλήματα. Οι περισσότεροι ασθενείς με κήλη δίσκου θα εμφανίσουν συμπτώματα αυχενικού πόνου (αυχεναλγία) αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η πίεση που ασκείται στα νεύρα.

Τα κατάγματα του άπω μηριαίου οστού περιλαμβάνουν το κατώτερο τμήμα του μηριαίου οστού και την επιγονατίδα και προκαλούν παρόμοια συμπτώματα. Όμως, η πραγματική προσφορά της εξέτασης αυτής αφορά στα υποκλινικά/ακτινολογικά σπονδυλικά κατάγματα: στην περίπτωση που μια ακτινογραφία σπονδυλικής στήλης ασθενούς υπό αντιοστεοπορωτική θεραπεία δείξει ένα ή περισσότερα σπονδυλικά κατάγματα που δεν υπήρχαν σε προηγούμενη εξέταση, η αγωγή μπορεί να θεωρηθεί ότι απέτυχε και ο ασθενής να ωφεληθεί από την αλλαγή σε άλλο φάρμακο11. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν πόνο στη μέση, και ο πόνος αυτός συνήθως επιτείνεται και απλώνεται στη γύρω περιοχή με κάποιες κινήσεις όπως επίσης με το βήχα, με το γέλιο και με το φτάρνισμα.Συχνά ο ασθενής δεν μπορεί ακόμα και να περπατήσει στραβώνει (σκολίωση) και αναγκάζεται να μείνει πολλές μέρες στο κρεβάτι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός θα χρειαστεί να συλλέξει συσσωρευμένο υγρό από την περιοχή της άρθρωσης για τον έλεγχο λοίμωξης ή ουρικής αρθρίτιδας ή άλλων αιτιών του πόνου. Συνεχίζοντας τη θεραπεία επιχειρούμε καλή κινητοποίηση της επιγονατίδας, αφού την έχουμε εξετάσει στην αξιολόγηση, χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές κινητοποίησης της άρθρωσης του γονάτου, όπως είναι η Mulligan, η Manual therapy, ακόμα και κλειστές ανατάξεις μέσω χειροπρακτικής. Όπως έχουμε προαναφέρει, προκαλείται διαταραχή στην ανατομία της προσβεβλημένης άρθρωσης εξαιτίας της καταστροφής του αρθρικού χόνδρου και την δημιουργία των οστεοφύτων. Όπως προαναφέρθηκε, η εξέταση επιλογής για τη διάγνωση κάποιου κατάγματος που συνοδεύεται από συμπτώματα (πόνος, οίδημα, παραμόρφωση κτλ) είναι η απλή ακτινογραφία της περιοχής που πάσχει. Όπως είπαμε προηγουμένως αν κάποια στιγμή είχατε μια κρίση πόνου στη μέση είναι πολύ πιθανό να ξανασυμβεί. Ο πιο εύκολος τρόπος να ελέγξετε αν έχετε λόρδωση στη μέση είναι να ξαπλώσετε σε μία επίπεδη επιφάνεια. Προκαλείται από κτύπημα στην εξωτερική επιφάνεια του γόνατος, που προκαλεί απότομη διάταση ή ρήξη του συνδέσμου που βρίσκεται στην εσωτερική επιφάνεια του. Τέλος, η απλή ακτινογραφία μπορεί να αναδείξει οστική παθολογία (πέραν του κατάγματος) που να προκαλεί δυνητικά οστεοπόρωση και να αποτελέσει το έναυσμα για ενδελεχή διερεύνηση. Τέλος, μια λιγότερο αθώα περίπτωση είναι όταν ο ενδοαρθρικός τριγμός προκαλείται από την τριβή μεταξύ των οστών, εξαιτίας της φθοράς του προστατευτικού ιστού λόγω ηλικίας ή κάποιας παθολογίας.

Нетърпими Болки В Кръста

Τέλος, οι μαλακοί δίσκοι μεταξύ των σπονδύλων προεξέχουν στο οστό προκαλώντας χαρακτηριστικές οδοντώσεις που ονομάζονται κόμβοι του Schmorl. Η πρόσκρουση μπορεί να προκαλέσει κάταγμα στο οστό. Ένα κάταγμα του άνω μέρους της κνήμης περιλαμβάνει το οστό της κνήμης και την επιγονατίδα. болки в ставите при дете . Ένα σημαντικό κοίλωμα των πλευρών μπορεί να μετρηθεί σε μοίρες με σκολιόμετρο. Άσκηση 2: Σταθείτε με το χέρι προς τα έξω και τον αγκώνα λυγισμένο στις 90 μοίρες. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στο χέρι και τον ώμο, καθώς και πίεση στο στήθος, τον αυχένα και την πλάτη. Της στηθάγχης: Μπορεί να νιώσετε πίεση, πόνο, δυσφορία και σφίξιμο στο στήθος σας, σαν κάποιος να σας πατάει με δύναμη σε αυτό το σημείο. Η αρθρίτιδα αφορά και τους μύες σας, των οποίων η μόνη λειτουργία, είναι να συσφίγγονται ή να χαλαρώνουν. Η οστεοαρθρίτιδα, μπορεί να σχετίζεται με τον αθλητισμό, με τραυματισμό, με χρόνια φθορά ή με αυτοάνοσες παθήσεις όπως η ρευματοειδή αρθρίτιδα. Σοβαρές παθήσεις είναι συχνά αιτία πόνου των οστών.

Ο μυελός των οστών εντοπίζεται στα περισσότερα οστά κι είναι υπεύθυνος για την παραγωγή των κυττάρων των οστών. Οι δίσκοι είναι το μαλακό υλικό που βρίσκεται ανάμεσα στα οστά του αυχένα, Το υλικό αυτό ενεργεί ως μαξιλάρι, απορροφώντας τους κραδασμούς, ελαχιστοποιώντας την πίεση ανάμεσα στα οστά και επιτρέπει επίσης την κίνηση του αυχένα. Κάποιες ασθένειες, όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία, παρεμποδίζουν την αιματική ροή στα οστά. Ο γιατρός θα πραγματοποιήσει μία κλινική εξέταση και θα ζητήσει διαγνωστικές εξετάσεις για τον εντοπισμό της αιτίας του πόνου στον καρπό. Ουσιαστικά η κατανόηση της αιτίας που προκαλεί την ισχιαλγία οδηγεί στην κατανόηση του τρόπου αντιμετώπισής της. болка в горната част на стомаха . Μπορεί να τους ζητηθεί να αναφέρουν την κατανομή του πόνου και εάν πηγαίνει κάτω από το γόνατο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ερωτηματολόγια αξιολόγησης για την κατανόηση της κατανομής. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να υποστείτε σοβαρό τραυματισμό για να προκληθεί μερική ρήξη των συνδέσμων ή φθορά των χόνδρων στο γόνατο. Σε σπάνιες περιπτώσεις η πρόπτωση της μήτρας μπορεί επίσης να προκληθεί από έναν όγκο που υπάρχει στην πυελική κοιλότητα.

Σε περιπτώσεις σοβαρής ισχιαλγίας, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για αποσυμπίεση του νεύρου που πιέζεται και προκαλεί τον πόνο στο πόδι. Στην περίπτωση ενοχλητικών συμπτωμάτων, ο γιατρός μπορεί να σας συνταγογραφήσει φάρμακα για τη διάλυση των λίθων ή να σας προτείνει χειρουργική αφαίρεση της χοληδόχου κύστης. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Για τον πόνο που οφείλεται σε φλεγμονή, τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως τα κορτικοστεροειδή, μπορούν να μειώσουν την υποκείμενη αιτία και τον επακόλουθο πόνο. Η νεανική οστεοπόρωση μπορεί να είναι ιδιοπαθής (που αποτελεί και τον κυριότερο τύπο επίκτητης νεανικής οστεοπόρωσης) ή επακόλουθο κάποιου νοσήματος. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι, σε ειδικές περιπτώσεις, η οστεοπόρωση μπορεί να “χτυπήσει” και τις νεότερες ηλικίες, μένοντας για πολλά χρόνια αδιάγνωστη ή λανθασμένα διαγνωσμένη. Ειδικά στις νεαρές ηλικίες, ο πόνος αυτός που εντοπίζεται στις αρθρώσεις μοιάζει με αρθρίτιδα, γι’ αυτό και μπορεί να αποδοθεί σε ψυχογενείς αρθραλγίες ή και σε νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα. Η σηπτική αρθρίτιδα είναι μία οξεία μορφή αρθρίτιδας που εμφανίζεται από μολυσμένο υγρό που περιβάλλει τις αρθρώσεις (αρθρικό υγρό).

πονος στο γονατο θεραπεια

Υπάρχουν δύο είδη του ιού: ο τύπος 1, που μολύνει τα χείλη και προκαλεί άφθες, και ο τύπος 2, που μολύνει τα γεννητικά όργανα υπό τη μορφή φυσαλίδων που περιέχουν κιτρινόχροο υγρό. Η συγκεκριμένη πάθηση εμφανίζεται με τη μορφή πιασίματος στο πάνω μέρος του χεριού, στον λαιμό, χαμηλά στη μέση και στους μηρούς. Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μία πάθηση που προκαλεί εντερικά συμπτώματα, όπως κράμπες. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κράμπες στην κάτω κοιλία ακριβώς πριν και κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας. Επιπρόσθετα με τους χολόλιθους, υπάρχουν άλλες παθήσεις που μπορεί να επηρεάσουν τη χοληδόχο κύστη και να οδηγήσουν σε πόνο στην άνω κοιλία. Έτσι, σε μια ακτινογραφία είναι δυνατό να απεικονιστούν νεοπλάσματα και μεταστάσεις όγκων (πχ οστεοσάρκωμα, οστεοβλαστικές μεταστατικές εντοπίσεις καρκίνου του προστάτη, οστεολυτικές μεταστατικές βλάβες από καρκίνο του μαστού κτλ), ρευματολογικές παθήσεις (χαρακτηριστικές αλλοιώσεις στα χέρια στη ρευματοειδή αρθρίτιδα ή στη σπονδυλική στήλη στην αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα), οστεολύσεις ή/και οστεοπυκνώσεις της οστικής νόσου Paget κτλ. Οι απλές ακτινογραφίες μπορούν να διαγνώσουν άλλες συνήθεις καταστάσεις που σχετίζονται με τη σπονδυλική στένωση, όπως η αρθρίτιδα (σπονδύλωση) ή η αστάθεια της σπονδυλικής στήλης (σπονδυλολίσθηση) και βοηθούν να αποκλείσουν άλλα προβλήματα, όπως κάταγμα ή όγκο στους σπονδύλους.

Η ουρική αρθρίτιδα είναι κοινή κυρίως στους μεσήλικες άνδρες και στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Η εφηβική ιδιοπαθή σκολίωση (AIS) εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες μεταξύ της ηλικίας των δέκα έως την ωριμότητα και μπορεί να γίνει εμφανής κατά την εφηβεία. Ο ελαττωμένος μυικός τόνος λόγω ηλικίας καθώς και η πτώση των επιπέδων των κυκλοφορούντων οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να συμβάλουν στη πρόπτωση των ενδοπυελικών οργάνων. Αυτή είναι η αίσθηση σαν να σας διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα ή να έχετε έναν έντονο πόνο στα γεννητικά όργανα, στην περιοχή μεταξύ των γεννητικών οργάνων και του ορθού (περίνεο), ή γύρω από το ορθό.

Ένας τραυματισμός, μία χειρουργική επέμβαση ή ένας όγκος μπορούν να ασκήσουν πίεση σε αυτό το νεύρο στην περιοχή που εισέρχεται ή εξέρχεται από την πύελο. Η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης είναι απαραίτητη στην περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Η ριζική αφαίρεση της κύστης κόκκυγος σε φάση φλεγμονής ή αποστήματος είναι λανθασμένη διαδικασία, δημιουργεί μεγάλο τραύμα και αυξάνει τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου. Μπορεί επίσης να ζητήσει μια εξέταση που ονομάζεται ρυθμός καθίζησης, για τη μέτρηση των επιπέδων φλεγμονής στο σώμα, ή ένα πλήρες αιμοδιάγραμμα. Μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική πίεση στη σπονδυλική στήλη προκαλώντας πόνο και δυσφορία. Εάν αισθανθείς δυσφορία στο κάτω μέρος των ποδιών σου, σταμάτησε αμέσως και απόφυγε να τρέξεις την επόμενη ημέρα. Ο πόνος στα πλευρά, ή πλευροδυνία (flank pain), αναφέρεται σε δυσφορία στην άνω κοιλιακή περιοχή ή τη μέση και τις πλευρές. Πρόκειται για μια μικροχειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης της ισχιαλγίας που προκαλείται από δισκοκήλη στην οσφυϊκή περιοχή. Επίσης, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, όπως η οσφυϊκή σπονδύλωση ή διαταραχή στους μύες της πυελικής περιοχής. Επίσης, ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στην χαλάρωση των μυών, ενώ αν υπάρχει πρήξιμο συνίσταται η άμεση εναπόθεση πάγου στο σημείο αυτό.

Για να προφυλαχθείτε από την Candida, αποφύγε­τε το μπάνιο σε μπανιέρα με ακατάλληλα αφρόλουτρα, να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα και να αποφεύγετε τα συνθετικά υλικά και τα στενά παντελόνια. болка в гърба причини . Για να είστε σίγουροι ότι θα προλάβετε το κάταγμα θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βασικά βήματα. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος για την επούλωση ή την αποκατάσταση του προβλήματος που προκαλεί τον πόνο στα οστά, ανάλογα με το αν ο πόνος προέρχεται από χημειοθεραπεία ή κάταγμα. Η οστεοπόρωση είναι μια σκελετική νόσος με κύριο χαρακτηριστικό την απώλεια οστικής μάζας και την μειωμένη αντοχή των οστών, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να υποστεί κάποιος κάταγμα να είναι υψηλός. Η ήπια καθημερινή γυμναστική όπως το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο, καθώς αυξάνει την ισορροπία, τη δύναμη, και την αντοχή.

Болки В Кръста Ниско Долу

Αν και για να συμβεί αυτό θα πρέπει η απώλεια της οστικής μάζας να ξεπερνά το 30%, δεν είναι λίγες οι φορές στην καθημερινή κλινική πράξη που μια τέτοια διαπίστωση οδήγησε σε περαιτέρω έλεγχο για οστεοπόρωση και βοήθησε τον ασθενή να αποφύγει τα δυσάρεστα αποτελέσματά της. Τα αποτελέσματα της μελέτης εκτός από την διαδικασία του πόνου πιθανόν δείχνουν ότι ο χρόνιος πόνος μπορεί να μεγεθύνει τις απαντήσεις σε ερεθίσματα που είναι δυσάρεστα αλλά όχι επώδυνα, όπως πχ η αντίδραση στο φώς που επιδεινώνει την ημικρανία. Εάν οποιαδήποτε από τις κατ’ οίκον θεραπείες επιδεινώνει τον πόνο, σταματήστε τη αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σε περιπτώσεις που ο ιατρός δεν βρίσκει κάποιο σοβαρό παθολογικό αίτιο για τον πόνο, μπορεί να γίνει χορήγηση αναλγητικών (παυσίπονων) ουσιών προκειμένου να μειωθεί το αίσθημα του πόνου. Οι ασθενείς πρέπει στη συνέχεια να αξιολογούνται για οποιαδήποτε άλλα νευρολογικά συμπτώματα, όπως πόνο, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, αδυναμία και οποιαδήποτε απώλεια ελέγχου των λειτουργιών του εντέρου και της ουροδόχου κύστη. Πολλές γυναίκες θα εμφανίσουν τουλάχιστον μία κύστη κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

πονος στη μεση και στη λεκανη

Λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης της διαδερμικής κυφοπλαστικής η αποκατάσταση μετά το χειρουργείο είναι ταχύτατη και η επιστροφή στην ποιότητα ζωής προ του κατάγματος πολύ σύντομη. Η κυριότερη από αυτές τις τεχνικές είναι η ελάχιστη επεμβατική μέθοδος της διαδερμικής κυφοπλαστικής. Η μέθοδος είναι πολλά υποσχόμενη με καλά αναφερόμενα αποτελέσματα. Το ουρικό οξύ είναι μία χημική ουσία που παράγεται όταν το σώμα διασπά τροφές που περιέχουν οργανικά συστατικά που ονομάζονται πουρίνες. Όταν το σώμα διασπά τις από τις τροφές, αέρια συσσωρεύονται στο πεπτικό σύστημα από τον οισοφάγο έως το παχύ έντερο. Όταν εργάζεσαι σε γραφείο, για παράδειγμα, σήκω και κάνε απλές διατάσεις κάθε 15 λεπτά. Η τοποθέτηση μίας παγοκύστης, για παράδειγμα, στην περιοχή που εμφανίζει πόνο μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα ενός μυϊκού τραβήγματος.

σκολιωση και πονος στην πλατη

Η λαπαροσκοπική εφαρμογή πλέγματος έχει πολλά πλεονεκτήματα ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται η απουσία τομής και ουλής και οι επιπλοκές που συνοδεύουν το ανοικτό τραύμα (φλεγμονή, ορώδης συλλογή, διαπύηση, υποτροπή), η ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και η άμεση κινητοποίηση, η τοποθέτηση μεγάλου πλέγματος με απόλυτη ασφάλεια και παράλληλη λύση όλων των ενδοκοιλιακών συμφύσεων λαπαροσκοπικά που συνοδεύουν ειδικά τις μετεγχειρητικές κήλες, η γρήγορη επάνοδος στην εργασία, το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και η ελαχιστοποίηση της υποτροπής (ειδικά στις μετεγχειρητικές). Η θεραπεία μπορεί να περιλάβει μια σύντομη φαρμακευτική αγωγή, μια περίοδο τροποποιημένων δραστηριοτήτων ή μια επίσης σύντομη τοποθέτηση νάρθηκα (κολάρου).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *