Q+A Οσφυαλγία: Ο πόνος στη μέση προτιμά τις γυναίκες

Τα συμπτώματα είναι ο πόνος, η ερυθρότητα και η φλεγμονή των αρθρώσεων, καθώς επίσης το οίδημα στο σημείο και το μειωμένο εύρος κίνησης. Με απλά λόγια, η αρθρίτιδα είναι φλεγμονή μιας ή περισσοτέρων αρθρώσεων. Οι γιατροί θεωρούν τόσο την οστεοαρθρίτιδα όσο και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα χρόνιες παθήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα βελτιωθούν με συντηρητική αντιμετώπιση. Η οσφυαλγία, δηλαδή ο πόνος στη μέση, είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις, με συνηθέστερο τον πόνο στα γόνατα. Λοιμώξεις που προκαλούν πόνο στα οστά και στις αρθρώσεις είναι οι εξής: – Οστεομυελίτιδα: Είναι συχνή σε άτομα με διαβήτη. Επηρεάζει τα μάτια, τους πνεύμονες, την καρδιά, το δέρμα, τα νεφρά, το αίμα και τον εγκέφαλο, αλλά το πιο κοινό σύμπτωμα είναι ο διάχυτος πόνος στις αρθρώσεις. Σηπτική αρθρίτιδα: Επηρεάζει συχνά τις αρθρώσεις στα πόδια και τα χέρια, συμπεριλαμβανομένων των γοφών, των ώμων και των καρπών. Εμφανίζεται σε ένα προβλέψιμο μοτίβο σε ορισμένες αρθρώσεις. Εμφανίζεται λόγω μηχανικής βλάβης στο δέρμα, παραμέλησης της προσωπικής υγιεινής και μειωμένης ανοσίας. Η κινητικότητα όμως αυτή, είναι δυσανάλογη με τη σταθερότητα που έχει λόγω του χαλαρού αρθρικού θύλακα και των αδύνατων και χαλαρών συνδέσμων της περιοχής που τον ενισχύουν.

Болка В Коляното При Сгъване

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των αρθρώσεων, των συνδέσμων και των μυών έχει μείνει ανέπαφο, η μικροδισκεκτομή δεν αλλάζει την μηχανική δομή της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Οι ενέσεις μπορούν να επαναληφθούν, αλλά μόνο περιορισμένο αριθμό φορές, λόγω πιθανών παρενεργειών, όπως εξασθένιση του δέρματος, εξασθένιση των τενόντων και των συνδέσμων και μόλυνση. Τραυματισμός: Οι τραυματισμοί των τενόντων του στροφικού πετάλου και του δικεφάλου είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες του προβλήματος. Τραυματισμός: Συνήθως συμβαίνουν στα γόνατα, τους καρπούς και τους αγκώνες. Συνήθως επηρεάζει τις ίδιες αρθρώσεις και στις δύο πλευρές του σώματος. Σε προχωρημένη ασθένεια, ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να σας ξυπνήσει τη νύχτα.

Обезболяващи Лекарства При Болки В Кръста

Σε αυτήν την άσκηση είναι σημαντικό να μετακινήσετε το κεφάλι σας προς την αντίθετη κατεύθυνση προς την πλάτη σας. болки в ставите и колената . Αυτή η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση των κοιλιακών μυών, αλλά δεν ασκεί υπερβολική πίεση στην πλάτη σας. Αυτή η λεία επιφάνεια λιπαίνεται από ένα υγρό που μοιάζει και μοιάζει με λάδι. Ο αρθρικός υμένας που έχει κάποια φλεγμονή θα λεπτύνει και θα παράγει επιπλέον αρθρικό υγρό. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προκαλεί πόνο, φλεγμονή και συσσώρευση υγρού στις αρθρώσεις, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στις μεμβράνες που περιβάλλουν τις αρθρώσεις. Ταυτόχρονα, επηρεάζονται διάφορες αρθρώσεις, η κινητικότητα τους επιδεινώνεται, οι ιστοί γύρω τους αρχίζουν να διογκώνονται. Συνήθως επηρεάζονται οι θύλακες στα γόνατα, στους ώμους και στους γοφούς. Όταν οι αρθρώσεις επηρεάζονται από αρθρίτιδα, οι δραστηριότητες της καθημερινής ζωής μπορεί να είναι δύσκολες. Ο πόνος στις αρθρώσεις αναφέρεται σε οποιοδήποτε τύπου δυσφορία ή πόνο σε οποιαδήποτε άρθρωση του σώματος. Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες έως και ένας χρόνος ή περισσότερο για να συνεχιστούν όλες οι δραστηριότητες χωρίς πόνο ή καταπόνηση στη μέση. Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο επειδή η διάγνωσή της είναι δύσκολη και δεν υπάρχει θεραπεία. Το να ξαπλώνετε στο στομάχι σας μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και την πλάτη. Έτσι θα προκαλέσει συμπτώματα όπως πρήξιμο, ερυθρότητα του δέρματος και αύξηση της θερμοκρασίας της περιοχής, ευαισθησία και πόνο.

Амикус ЕООД - град Пловдив - Здравен Регистър Ο γιατρός θα πραγματοποιήσει μία κλινική εξέταση και θα σας κάνει μία σειρά ερωτήσεων αναφορικά με τον πόνο στην άρθρωση. Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αρθρίτιδα του χεριού εξετάζοντας το χέρι και λαμβάνοντας ακτινογραφίες. Η διάγνωση της σκολίωσης γίνεται με την κλινική εξέταση και τις απλές ακτινογραφίες ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης. Δεδομένου ότι η ανατομία της σπονδυλικής στήλης είναι πολύ περίπλοκη και δεδομένου ότι αυτές οι διεργασίες ασθένειας δεν είναι πάντα ορατές σε ακτίνες Χ, μια σάρωση οστού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. конопено въже при болки в кръста . Σ’ αυτή τη διαδικασία, ο ιατρός σας θα αφαιρέσει τμήματα οστού και μαλακών ιστών στον υπακρωμιακό χώρο του ώμου σας, με λεπτά εργαλεία που θα εισαχθούν από μικρές τομές γύρω από την άρθρωση του ώμου σας. Για να γίνει ένα εξάρθρημα ώμου συνήθως απαιτείται μεγάλη βία. Η κινητικότητα του ώμου οδηγεί πολλές φορές σε αύξηση των προβλημάτων όπως είναι η αστάθεια, η πρόσκρουση των μαλακών ή οστικών δομών στον ώμο με αποτέλεσμα τον πόνο. Τα πρώιμα συμπτώματα της αρθρίτιδας του χεριού περιλαμβάνουν πόνο στις αρθρώσεις που μπορεί να αισθάνεται «θαμπό» ή μια αίσθηση «καψίματος». Η βελόνα της επισκληρίδιας έγχυσης θα σας δώσει πιθανότατα μία άβολη αλλά όχι επώδυνη αίσθηση κατά την πορεία της μέχρι τον επισκληρίδιο χώρο.

πονος στην πλατη δεξια

Το χέρι και ο καρπός έχουν πολλές μικρές αρθρώσεις που εργάζονται μαζί για να παράγουν κίνηση, συμπεριλαμβανομένης της λεπτής κίνησης που απαιτείται για να σπειρώσετε μια βελόνα ή να δέσετε ένα κορδόνι. Όπως με τις αρθροπλαστική ισχίου και αρθροπλαστική γόνατος, υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις στις αντικαταστάσεις αρθρώσεων στο χέρι και στον καρπό. Όπως είπαμε το στροφικό πέταλο είναι μια συχνή αιτία πόνου στον ώμο. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε εξελισσόμενη τεχνολογία, τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των αντικαταστάσεων του χεριού ή του καρπού δεν είναι ακόμη γνωστά. Η αρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές περιοχές του χεριού και του καρπού και μπορεί να έχει περισσότερες από μία αιτίες. Λιγότερο συχνά, θυλακίτιδα μπορεί να εμφανιστεί στις φτέρνες, στους καρπούς, στο πίσω μέρος των γλουτών και στο μεγάλο δάχτυλο. Ο πόνος μπορεί να μην υπάρχει αμέσως, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ώρες αργότερα ή ακόμη και την επόμενη μέρα. Ωστόσο, ο πόνος μπορεί να οφείλεται σε άλλες παθήσεις ή παράγοντες. Η διάρκεια του χρόνου ανάρρωσης ποικίλλει ευρέως και εξαρτάται από την έκταση της χειρουργικής επέμβασης που πραγματοποιείται και από πολλούς μεμονωμένους παράγοντες. Το 1990 η οσφυαλγία έλαβε την 6η θέση στους παράγοντες ασθένειας που επιβαρύνουν την καλή υγεία ή προκαλούν θνησιμότητα στις ΗΠΑ, και το 2010 ανέβηκε στην τρίτη θέση με το ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια να βρίσκονται στις 2 πρώτες θέσεις.

Μηνίσκοι: Στο κέντρο της άρθρωσης του γονάτου βρίσκονται οι δύο μηνίσκοι, δομές σε σχήμα C, που ενώνονται μεταξύ τους και αποτελούνται από ινοχόνδρινο ιστό. Η αρχική θέση αυτής της άσκησης είναι η ίδια με την αρχική θέση της άσκησης 2. Κάθεστε στα χέρια και τα γόνατά σας, βεβαιωθείτε ότι τα γόνατά σας βρίσκονται κάτω από τους γοφούς σας και τα χέρια σας είναι κάτω από τους ώμους σας. Tα ειδικά λάστιχα για τα χέρια και μερικά ελαφριά βαράκια είναι ιδανικά για μερικές απλές ασκήσεις που θα τονώσουν τους μυς σας, ενώ ένα 10λεπτο περπάτημα που σταδιακά θα αυξάνεται θα σας βοηθήσει αρκετά. Το άγχος αυξάνει το ενδεχόμενο του μυϊκού σπασμού, που είναι από μόνος του αιτία για να πονέσει η μέση σας, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώνει άλλες πιθανές πηγές πόνου. сковаващи болки в кръста . Αυτός ο τύπος αποκατάστασης επικεντρώνεται στη διατήρηση του πλήρους εύρους της κίνησης και της λειτουργικής εξέλιξης χωρίς να επιδεινώνει τα συμπτώματα. Ανατομικές παραλλαγές (τύπος ακρωμίου) ή επίκτητες καταστάσεις (παρουσία ασβεστωμάτων) προδιαθέτουν σε τέτοιους τραυματισμούς.

Πρόκειται για έναν γενικό όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει περίπου 200 καταστάσεις που προσβάλλουν άτομα κάθε ηλικίας – ακόμη και παιδιά! Συνήθως, το φάρμακο για τον πόνο που παίρνετε από το στόμα χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση της δυσφορίας. Αυτά συνήθως περιέχουν ένα μακροχρόνιο αναισθητικό και ένα στεροειδές που μπορεί να παρέχει ανακούφιση από τον πόνο για εβδομάδες έως μήνες. Η επιλεγμένη πορεία χειρουργικής θεραπείας πρέπει να είναι αυτή που έχει εύλογη πιθανότητα να παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση από τον πόνο και να επιστρέψει στη λειτουργία. Η Cool-RF αποτελεί αναγνωρισμένη μέθοδο θεραπείας για τον πόνο που προέρχεται από τη σπονδυλική στήλη. Ο θωρακικός πόνος γενικά προέρχεται από ένα από τα όργανα που εδρεύουν στην θωρακική κοιλότητα (καρδιά, πνεύμονες, οισοφάγος) ή από στοιχεία που απαρτίζουν το ίδιο το θωρακικό τοίχωμα (δέρμα, μύες, οστά). Ο καρδιολόγος θα συνδυάσει όλα τα παραπάνω στοιχεία για να εντοπίσει την αιτία που προκαλεί θωρακικό άλγος στον ασθενή. Οι πόνοι των αρθρώσεων υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων και για να αντιμετωπιστούν πρέπει να κατανοηθεί πλήρως η αιτία που τους προκαλεί. Οι περισσότερες οσφυαλγίες μπορεί να αντιμετωπιστούν με τροποποίηση των δραστηριοτήτων του ασθενή και κατάλληλη αναλγητική και αντιφλεγμώδη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του πόνου και περιορισμό της φλεγμονώδους αντίδρασης.

Ο γιατρός μπορεί να αξιολογήσει την κλινική κατάσταση και να προτείνει τη βέλτιστη αγωγή. Εάν η μη χειρουργική αγωγή αποτύχει να ανακουφίσει, συζητείται συνήθως η χειρουργική επέμβαση. Σε αυτή την εξαιρετικά πολύπλοκη χειρουργική πράξη, αφαιρούνται η κεφαλή του παγκρέατος, το δωδεκαδάκτυλο – σε όλο του το μήκος – το κατώτερο τριτημόριο (δηλαδή το 1/3 του στομάχου), το κάτω ήμισυ του χοληδόχου πόρου και η χοληδόχος κύστη. Αντίθετα, εάν γείρεις ελαφρώς προς τα πίσω -πάντα με καλά στηριγμένη όλη την πλάτη- σε γωνία περίπου 120-130ο, το βάρος σου θα μοιραστεί σχεδόν ισομερώς κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα την ελάττωση της επιβάρυνσης και συνεπακόλουθα του πόνου. болки в ставите след инсулт . Διατηρήστε το βάρος σας σε ένα υγιές εύρος.

Болка В Горната Част На Корема И Подуване

Κάντε διατάσεις πριν την άσκηση για να διατηρήσετε ένα καλό εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Ενδείκνυνται οι ισομετρικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και ασκήσεις με περιορισμένο εύρος κίνησης, ενώ αντενδείκνυνται κινήσεις που καταπονούν τον χόνδρο ή τον επιβαρύνουν μονόπλευρα. Αυτό το χαλαρό τέντωμα είναι ένας καλός τρόπος για να τελειώσετε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης της πλάτης, καθώς σας βοηθάει να ευθυγραμμίσετε την σπονδυλική σας στήλη και να απελευθερωθείτε από τυχόν ένταση που έχει συσσωρευτεί στη μέση σας. Αν υπάρχει τρόπος συντήρησης ή ανακατασκευής της άρθρωσης, συνήθως επιλέγεται η αρθροσκόπηση. Αν και είναι πιο συνήθη στον πέλμα και γενικότερα στο χαμηλό μέρος του ποδιού, τα κατάγματα κόπωσης του ισχίου συμβαίνουν συχνά. Καθήστε αναπαυτικά στην καρέκλα και μετακινήστε και τα δύο πόδια πίσω από το ελαστικό μέχρις ότου το εμπρός μέρος των αστραγάλων σας να πιεστεί ερχόμενο σε κόντρα με το ελαστικό. Συχνά ο πόνος αριστερά στο κάτω μέρος της πλάτης σχετίζεται με το γεγονός ότι στον άνθρωπο υπάρχουν ανωμαλίες στα νεφρά. Τα μέτρια-προς-σφιχτά στρώματα είναι καλύτερα για την στήριξη της πλάτης. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν πολλά υποσχόμενα. Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη είναι ευρέως διαφημιζόμενα συμπληρώματα διατροφής ή “ουδετεροφάρμακα” Τα ουδετεροφάρμακα δεν είναι φάρμακα. Ωστόσο, τα ουδετεροφάρμακα δεν έχουν μελετηθεί ακόμη ως θεραπεία αρθρίτιδας χειρός και καρπού.

Οι περισσότερες από τις κύριες αρθρώσεις του χεριού και του καρπού μπορούν να αντικατασταθούν. Θα πρέπει να είναι αρκετά μικρά ώστε να επιτρέπουν τη λειτουργική χρήση του χεριού όταν φοριούνται. Οι αρθρώσεις είναι τα μέρη του σώματος όπου ενώνονται τα οστά και επιτρέπουν την κίνηση των οστών του σκελετού. 4. Οι γυναίκες λόγω της φαρδύτερης λεκάνης σε σχέση με τους άνδρες έχουν συχνότερα προβλήματα με τους πόνους στα γόνατα από την εφηβική ηλικία. Είναι πιο κοινή στις γυναίκες από ό, τι στους άνδρες. Οι πόνοι στις αρθρώσεις και ειδικά στα γόνατα είναι κοινοί στους πάσχοντες από οστεοπόρωση, δηλαδή 1 στις 3 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και 1 στους 5 άνδρες άνω των 50. Η οστεοπόρωση δεν έχει συμπτώματα στα πρώτα στάδια. Αυξάνεται με την ηλικία λόγω της εμφάνισης εκφυλιστικών αλλοιώσεων, ενώ εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες από τους άνδρες. Οι υγιείς αρθρώσεις κινούνται εύκολα λόγω ενός λείου, ολισθηρού ιστού που ονομάζεται αρθρικός χόνδρος. Ο χόνδρος καλύπτει τα άκρα των οστών και τους επιτρέπει να κινούνται απαλά το ένα έναντι του άλλου. Είναι σημαντικό να παραμένετε δραστήριοι όσο σας επιτρέπει η οσφυαλγία σας. Είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια νωρίς, ώστε να ξεκινήσει η θεραπεία και να επιστρέψετε στο να κάνετε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Κάθε φορά, που δείχνουμε μια άσκηση, ζητούμε να την επαναλάβει, ώστε να σιγουρευτούμε ότι την κατάλαβε πριν προχωρήσουμε στην επόμενη. Ή/και με μια ακτινογραφία ή MRI , ώστε να ερευνήσει την εσωτερική δομή του γόνατου. Συνήθως δεν απαιτούνται ειδικές μελέτες, όπως η μαγνητική τομογραφία (MRI), εκτός από τις περιπτώσεις όπου υπάρχει υποψία ότι η νόσος του Keinbock (μια κατάσταση όπου διακόπτεται η παροχή αίματος σε ένα από τα μικρά οστά στον καρπό, το μελαγχολικό). Αν εφαρμόζονταν μόνο σωματικός βελονισμός θα χρειαζόταν ο θεραπευόμενος να κάνει 8 θεραπείες το μήνα ενώ με την μέθοδο που ακολουθείται στο ιατρείο χρειάζεται να κάνει μόνο για 2 συνεδρίες ανά μήνα στις περισσότερες περιπτώσεις. Σχεδόν 1 στις 2 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας παρουσιάζουν συμπτώματα δυσμηνόρροιας ενώ 1 στις 10 γυναίκες αναφέρουν σοβαρότερα συμπτώματα που τις περιορίζουν στο σπίτι 1-3 ημέρες το μήνα. Σχεδόν όλα τα άτομα με ΟΙ έχουν οστεοπόρωση, διότι δεν αναπτύσσουν κατάλληλη οστική μάζα σε καμία ηλικία. Ενώ οι κατάλληλες ασκήσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της οστικής μάζας, η ακινησία μπορεί να οδηγήσει σε οστική απώλεια.

πονος στη μεση και εντερο

Η αρθρίτιδα δεν χρειάζεται να οδηγήσει σε μια οδυνηρή ή καθιστική ζωή. Το να φοράτε νάρθηκα για πολύ καιρό μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση των μυών (ατροφία). Οι μύες μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των τραυματισμένων αρθρώσεων, οπότε η ατροφία πρέπει να αποφεύγεται. Κολπικές γέλες. Ενυδατώνουν και αναπληρώνουν την υγρασία σε ήπια κολπική ατροφία που συχνά είναι αποτέλεσμα της μείωσης των οιστρογόνων. Συχνά οδηγεί σε αυξανόμενα προβλήματα αστάθειας ή προστριβής του μαλακού ιστού ή των οστικών δομών (οι ιστοί τρίβονται ή συνθλίβονται μεταξύ τους) στον ώμο, με αποτέλεσμα φλεγμονή και πόνο.

Οι συντήξεις των αρθρώσεων παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο αλλά σταματούν την κίνηση των αρθρώσεων. Οι δραστηριότητες που κάποτε ήταν εύκολες, όπως το άνοιγμα ενός βάζου ή η εκκίνηση του αυτοκινήτου, γίνονται δύσκολες λόγω του πόνου. Με την πάροδο των χρόνων, αυτοί οι δίσκοι αρχίζουν να στεγνώνουν και να γίνονται πιο επιρρεπείς στις τριβές. Ακόμη και όταν αντιμετωπίζεται σωστά, μια τραυματισμένη άρθρωση είναι πιο πιθανό να γίνει αρθριτική με την πάροδο του χρόνου. лек при болки в кръста . Για να αποφύγετε τον πόνο στην αρθριτική άρθρωση, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το χέρι σας. Η αρθριτική άρθρωση μπορεί να αισθάνεται ζεστή στην αφή.

Болки В Ставите При Децата

Προκαλεί την διόγκωση των αρθρώσεων (αρθρώσεις), η οποία προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στην άρθρωση. Ο στόχος της αντικατάστασης των αρθρώσεων είναι να παρέχει ανακούφιση από τον πόνο και να αποκαθιστά τη λειτουργία. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η λειτουργία και η μακροζωία της αντικατασταθείσας άρθρωσης. Όλο και περισσότερο, οι γιατροί επικεντρώνονται στον τρόπο συντήρησης της κατεστραμμένης άρθρωσης. Μία ακτινογραφία ακτίνων-Χ της άρθρωσης μπορεί να κριθεί απαραίτητη για να ταυτοποιηθεί τυχόν βλάβη σχετιζόμενη με αρθρίτιδα. Επίσης γνωστή ως αρθρίτιδα «φθορά», η οστεοαρθρίτιδα προκαλεί φθορά του χόνδρου. Αυτό προκαλεί περισσότερο πόνο και περιορίζει περαιτέρω την κίνηση. Πολλά άτομα με αρθρίτιδα παραπονιούνται για αυξημένο πόνο στις αρθρώσεις με βροχερό καιρό. Όταν η αρθρίτιδα επηρεάζει τις τελικές αρθρώσεις των δακτύλων (αρθρώσεις DIP), μπορεί να αναπτυχθούν μικρές κύστεις (βλεννογόνοι κύστεις). Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Είναι μια επικίνδυνη αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει κυρίως τις αρθρώσεις. Τα πιο συνηθισμένα φάρμακα για την αρθρίτιδα είναι τα αντιφλεγμονώδη, τα οποία εμποδίζουν το σώμα να παράγει χημικές ουσίες που προκαλούν οίδημα και πόνο στις αρθρώσεις. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας αν δεν γνωρίζετε τι προκαλεί τον πόνο στην άρθρωση και βιώνετε άλλα ανεξήγητα συμπτώματα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *