Τί είναι η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου; Αίτια, Συμπτώματα και Θεραπεία

Видове плоски крака, симптоми, лечение, профилактика.. Σαν γενική αρχή, ένας τρόπος για να μειωθούν τα φορτία που δέχεται η σπονδυλική στήλη, είναι η χρήση ασκήσεων σταθεροποίησης του κορμού. Χειρουργικές θεραπείες: από τις μικρότερης παρεμβατικότητας, με τη βοήθεια των τεχνολογικών εξελίξεων της νευροπλοήγησης και της ρομποτικής χειρουργικής στη σπονδυλική στήλη, μέχρι και τις περισσότερο εκτεταμένες ανοικτές επεμβάσεις, όπου υπάρχει ανάγκη. Κοιτώντας το κινητό σας είναι σα να σηκώνετε βάρος σχεδόν 30kg (27,2kg, για την ακρίβεια) με το λαιμό σας, σύμφωνα με τη διευθύντρια του τμήματος χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης στο New York Spine Surgery & Rehabilitation Medicine Dr. Η χαρακτηριστική αλλοίωση που προκαλεί το έμφραγμα είναι οι ανασπάσεις του τμήματος ST του καρδιογραφήματος. • Η ΣΤΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΗΜΑΤΟΣ με τη διενέργεια ενδοσκοπικής τρηματεκτομής, δηλαδή διάνοιξης – διεύρυνσης του τμήματος το οποίο πιέζει – εγκλωβίζει το νεύρο που εξέρχεται από αυτό. Με τα φώτα του πρωτοστατήσαμε στην καθιέρωση της ενδοσκοπικής δισκεκτομής στην Ελλάδα.

πονος στην πλατη κατα την διαρκεια του υπνου

ready4yoga: YOGA ASANAS: κάμψεις κορμού μπροστά Εδώ έγκειται και η μεγάλη καινοτομία του Anthony Yeung η δημιουργία δηλαδή ενός κοίλου (κούφιου) ενδοσκοπίου με εσωτερικό αυλό μέσω του οποίου διέρχονται τα μικροεργαλεία ώστε να πραγματοποιηθεί η χειρουργική πράξη της ενδοσκοπικής δισκεκτομής κατα κύριο λόγω, της ενδοσκοπικής τρηματεκτομής, της ενδοσκοπικής δακτυλιοπλαστικής, της ενδοσκοπικής αποσυμπίεσης, της ενδοσκοπικής ριζοτομής, και τώρα τελευταία της ενδοσκοπικής υποβοηθούμενης σπονδυλοδεσίας από μετεξέλιξη της μεθόδου από άλλους συναδέλφους του εξωτερικού. • Η ΔΙΣΚΟΚΗΛΗ με τη διενέργεια ενδοσκοπικής δισκεκτομής και στις τρεις περιοχές (μοίρες) της σπονδυλικής στήλης δηλαδή μέση (οσφυϊκή μοίρα), αυχένας (αυχενική μοίρα) και ράχη (θωρακική μοίρα). • Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΑ ΣΤΕΝΩΣΗ της οσφύος ήπιου ως μετρίου βαθμού με την διενέργεια ενδοσκοπικής αποσυμπίεσης – πεταλεκτομής. 11. Οσφυϊκή στένωση: όταν η στένωση σπονδυλικής στήλης εντοπίζεται στη περιοχή της οσφύος (μέση), στένωση στη μέση. Η στένωση μπορεί να εντοπίζεται στον αυχένα, τον θώρακα ή την μέση μας και ανάλογα με την εντόπισή της δημιουργεί μουδιάσματα και αδυναμία στα άνω και/ή κάτω άκρα μας. Η τεχνική αυτή στηρίζεται στο ειδικό αυτόματο άγκιστρο με δικό του φωτισμό που προσαρμόζεται επάνω στους διαυχενικούς κοχλίες (βίδες) και δημιουργεί τον απαιτούμενο χώρο ώστε να διενεργηθεί και η σπονδυλοδεσία αλλά και η αποσυμπίεση όπου αυτό απαιτείται.

Μέσω των σωλήνων εισάγεται στο σπόνδυλο ένα ειδικό μπαλόνι, το οποίο καθώς φουσκώνει διορθώνει το σχήμα του σπασμένου σπονδύλου. Η επέμβαση γίνεται με δύο μικρές τομές ενός εκατοστού για κάθε σπόνδυλο. Η ανάρρωση από μία χειρουργική επέμβαση στο γόνατο χρειάζεται χρόνο. Έκανε ή έκανε MRT το αριστερό γόνατο. Ο πόνος συχνά συνοδεύεται από υπεραιμία της αρθρικής ζώνης, εμφάνιση οιδήματος, ενώ η πληγείσα άρθρωση είναι πιο ζεστή στην αφή από το άλλο γόνατο ή άλλες αρθρώσεις του σώματος. болка в крака отзад . Οι σύγχρονες συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των συμπτωμάτων, καθώς η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, το υπερβολικό σωματικό βάρος και η κακή στάση του σώματος αποτελούν τους κυριότερους εχθρούς της σπονδυλικής στήλης και της μέσης. Η ανάρρωση θα ενισχυθεί σημαντικά αν υπάρχει θετική στάση.

Ο πόνος που προκύτει από τις εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης επιδεινώνεται με την σωματική δραστηριότητα, τις αλλαγές στην στάση του σώματος ή την παρατεταμένη παραμονή σε όρθια ή καθιστή θέση. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν τα χέρια, τους αγκώνες ή τα πόδια τους για να ασκήσουν πίεση σε συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος των “μεσημβρινών” του σώματος. 1. Σταθείτε με τη δεξιά πλευρά του σώματος που βλέπει στον τοίχο. Τραυματισμός του μηνίσκου του γόνατος Η δεξιά άρθρωση του γόνατος έχει υποστεί πολλές βλάβες.

αποτομος πονος στη μεση

Οι κύστες αυτές μπορούν να δημιουργήσουν βλάβες στους νεφρούς και να προκαλέσουν την εμφάνιση αίματος στα ούρα. Είναι σπάνιο η νόσος να προκαλέσει σοβαρές βλάβες εσωτερικά όργανα ή στο νωτιαίο μυελό αλλά αν εξελιχθεί σε μεγάλο μέγεθος μπορεί να πιέζει τους πνεύμονες το οποίο θα οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Ένα σχέδιο της θεραπείας καθορίζεται από την συνολική ανάλυση της ηλικίας των ασθενών, ιστορικό, φυσική εξέταση, παραμένων χρόνος ανάπτυξης, τον τύπο και το μέγεθος της καμπύλης, αναμενόμενη εξέλιξη της καμπύλης και τη συνολική εμφάνιση. Ο πρώτος τύπος του πόνου που πιθανώς σχετίζεται με φλεγμονή και συμπίεση των νευρικών ριζών, τη δεύτερη – με τη δυσλειτουργία των απομυελωμένους αισθητήρια νεύρα και την εμφάνιση σε αυτές τις αυθόρμητες απορρίψεις. Η Λόρδωση στην κάτω πλάτη ή στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος. Αυτά τα ευρήματα είναι παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται στην ιδιοπαθή κύφωση θωρακικής μοίρας, εκτός από την παρουσία τους στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Αυτά παρέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, χαμηλότερο πόνο και βοηθούν στον υγιή σχηματισμό ιστών και οστών. Αυτά περιλαμβάνουν μεγαλύτερη ηλικία, υψηλό επίπεδο, υψηλά επίπεδα ψυχικού στρες, υπέρβαρο ή παχύσαρκο, καθισμένος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, κάπνισμα τσιγάρων και υψηλές ποσότητες έκθεσης σε κραδασμούς από οχήματα (για παράδειγμα, να είστε οδηγός φορτηγού για να ζήσετε).

Болки В Кръста И Гърба При Бременност

Για την εμφάνιση του ενοχοποιούνται διάφοροι ατομικοί παράγοντες όπως ηλικία, φύλο, κληρονομικότητα και γενική κατάσταση υγείας. Επίσης η κληρονομικότητα μπορεί να έχει ένα σημαντικό ρόλο στην σπονδυλική στένωση. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος λοιπόν αφυδατώνεται, εκφυλίζεται και χάνει την σωστή του μορφολογία και ισχύ του σαν σταθεροποιητικό στοιχείο με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται οι επώδυνες μικροκινήσεις της σπονδυλικής στήλης και να ξεκινά η αλληλουχία της εκφύλισης της σπονδυλικής στήλης που καταλήγει στην στένωση της σπονδυλικής στήλης. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος αποτελείται από ένα εξωτερικό περίβλημα που περιέχει στο εσωτερικό ένα υλικό σαν gel, τον πηκτοειδή πυρήνα. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος είναι ένας ελαστικός δίσκος που βρίσκεται ανάμεσα στα σωματα των σπονδύλων παίζοντας τον ρόλο του αμορτισέρ και επιτρέποντας τις κινήσεις κάμψης & έκτασης της σπονδυλικής στήλης.

Επίσημα αστάθεια σπονδυλικής στήλης ή σπονδυλική αστάθεια όπως χαρακτηρίζεται καλύτερα, είναι η εμφάνιση μικροκίνησης πάνω από 3 χιλιοστά στις δυναμικές ακτινογραφίες, δηλαδή στις προφίλ ακτινογραφίες κάμψης έκτασης της σπονδυλικής στήλης. Η κληρονομική προδιάθεση έχει βρεθεί ότι παίζει ρόλο στην εμφάνιση της κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου. мазила при болки в кръста . Θερμική δακτυλιοπλαστική είναι η επιδιόρθωση τρόπον τινά του κατεστραμένου ινώδους δακτυλίου δηλαδή του περιβλήματος μεσοσπονδυλίου δίσκου το οποίο είναι ένα από τα αίτια που οδηγούν στην αποδιοργάνωση του μεσοσπονδυλίου δίσκου με τα άσχημα επακόλουθα της κήλης, της αστάθειας, που επιφέρουν τον πόνο στην μέση (οσφυαλγία), ή τον πόνο στο πόδι (ισχιαλγία) κλπ. Σε ακραίες περιτπτώσεις, οι οποίες δεν είναι όμως και εντελώς απίθανες, η ισχιαλγία (πόνος στο πόδι) που οφείλεται σε μια μεγάλη κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου μπορεί να συνδυάζεται με σοβαρή πίεση νεύων και να προκαλεί προσωρινή ή αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα μόνιμη παράλυση συγκεκριμένων μυών. Με τον όρο οσφυαλγία εννοούμε τον πόνο στην μέση, ενώ ισχιαλγία (πόνος στο πόδι) ονομάζεται ο πόνος στο κάτω άκρο, που οφείλεται σε πίεση του ισχιακού νεύρου και έχει και την αντίστοιχη κατανομή. Οι μη επεμβατικοί τρόποι περιλαμβάνουν ενδυνάμωση των μυϊκών ομάδων που επενδύουν την σπονδυλική στήλη (κοιλιακοί, ραχιαίοι στη μέση, αυχενικοί μυς στον αυχένα κλπ.), με κολύμβηση περπάτημα, ενεργητική φυσικοθεραπευτική γυμναστική.

Από το 2008 η ομάδα μας βρίσκεται σε συνεχή εκπαίδευση-εξειδίκευση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης MISS και δημιουργώντας τη δική της ομάδα MISS – Μπενάρδος, όπως και άλλοι συνάδελφοι στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό προσπαθούν μέσω των δικών τους ομάδων να γίνονται όλο και καλύτεροι στον ιδιαίτερο αυτό τομέα και να δίνουν την καλύτερη δυνατή λύση με το όσο το δυνατόν μικρότερο χειρουργείο. Επίσης η γιόγκα δεν είναι σίγουρο ότι είναι ανώτερη από άλλα είδη ασκήσεων για τη μέση, είναι πάντως καλύτερη επιλογή από το να μην κάνει κανείς τίποτε.

Όταν διαταράσσεται η ισορροπία του οργάνου τότε παρουσιάζονται συχνή ούρηση, ακράτεια, ίλιγγος, νυχτερινή εφίδρωση, ξηροστομία, κακή μνήμη, πόνος στη μέση, αδυναμία στα γόνατα, εμβοές, τριχόπτωση, τα μαλλιά γκριζάρουν από αρκετά νωρίς, οστεοπόρωση και μειωμένη ερωτική διάθεση. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι οξέα ή χρόνια και περιλαμβάνουν πυρετό, εξάνθημα, δυσκαμψία του αυχένα, μούδιασμα, μυϊκή αδυναμία και κόπωση. Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε χρόνια γαστρίτιδα, εντερίτιδα, έλκη και παγκρεατίτιδα. Μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά και να διαρκέσει για μέρες (οξεία) ή να εκδηλωθεί μέσα στην πάροδο χρόνων (χρόνια).

Μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής της σκλήρυνσης κατά πλάκας έως και 49% για δύο χρόνια. Λειτουργεί για σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) μέσω αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών αποτελεσμάτων. Οι ερευνητές αναζητούν νέες μορφές θεραπείας για τη μείωση των πολύ αρνητικών αποτελεσμάτων. Υπάρχουν πολλές από τις μορφές του, αλλά ο πόνος στη φτέρνα συχνά διαταράσσει τους ανθρώπους με νευροπαθητικό τύπο. Ο ασθενής πρέπει να ενημερωθεί για το πρόβλημα του και να καταλάβει τον μηχανισμό που το προκαλεί, ώστε να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του, αντί να βρίσκει υποκατάστατα, που ενδεχομένως προσωρινά να του προσφέρουν ανακούφιση. против болки в ставите . Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση από το ισχιακό νεύρο χρησιμοποιώντας φθηνά μαξιλάρια θέρμανσης σε χαμηλή ή μεσαία ρύθμιση, τοποθετημένα στο κάτω μέρος της πλάτης για περίπου 15 έως 20 λεπτά κάθε μέρα. Η φυσικοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει εύρος ασκήσεων κίνησης, είναι επίσης μέρος του σχεδίου θεραπείας της τενοντίτιδας ώμου.

Το επόμενο βήμα είναι να σχεδιαστεί μια θρεπτική διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και να περιλαμβάνει μικρά, συχνά γεύματα. Είστε πιθανώς κάπως εξοικειωμένοι με τον βελονισμό – τουλάχιστον το γεγονός ότι περιλαμβάνει μικροσκοπικές βελόνες. Το αίσθημα κόπωσης μπορεί να είναι μια κοινή αιτία του πονοκέφαλου τάσης. Το πόδι είναι σε μισή κάμψη, απογοητεύει οδυνηρά. Η χειροπρακτική, όταν εκτελείται από διπλωματούχους θεραπευτές μπορεί να είναι αποδοτική συνήθως σε περιπτώσεις ενός επεισοδίου πόνου στη μέση ή στο πόδι. Η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου είναι το συχνότερο αίτιο οσφυαλγίας & ισχιαλγίας (πόνου στο πόδι) σε άτομα νεαρής ηλικίας και μέσης ηλικίας. Αποτελεί συχνό αίτιο χρόνιας οσφυαλγίας και οδηγεί σε σταδιακή καταστροφή της άρθρωσης μεταξύ των σπονδύλων. Σπονδυλοαρθρίτιδα ονομάζεται η καταστροφή των αρθρώσεων μεταξύ δυο παρακείμενων σπονδύλων. Σπονδυλική στένωση ονομάζεται η στένωση του νωτιαίου σωλήνα, του σωλήνα δηλαδή που σχηματίζεται από τους σπονδύλους, μέσα από τον οποίο περνούν τα νεύρα που δίνουν αίσθηση και κίνηση στα χέρια και τα πόδια μας. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται ιππουριδική συνδρομή. Η κατάσταση αυτή απαιτεί την άμεση λήψη ιατρικής βοήθειας. Πριν την δημιουργία του ενδοσκοπίου και της ενδοσκοπικής χειρουργικής το laser χρησιμοποιείτο τυφλά δηλαδή τοποθετείτο από το χειρουργό μέσα στον μεσοσπονδύλιο δίσκο χωρίς να υπάρχει άμεση όραση και με διαδοχικά περάσματα μέσα από τον μεσοσπονδύλιο δίσκο προσπαθούσε να τον συρρικνώσει σε προσπάθεια να συρρικνώσει και την κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Η μεγάλη καινοτομία της ενδοσκοπικής ή διαδερμικής δισκεκτομής, οφείλεται κατά κύριο λόγο στον αμερικανό χειρουργό σπονδυλικής στήλης Anthony Yeung ο οποίος επινόησε και το συγκεκριμένο ενδοσκόπιο. Η ομάδα μας είχε την τύχη να εκπαιδευτεί από τον Anthony Yeung στο κέντρο του στο Phoenix στην Αριζόνα και να εντρυφήσει στην ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης σε έναν από τους πατέρες της μεθόδου και τέως πρόεδρο της παγκόσμιας ενδοσκοπικής εταιρίας. Προσκεκλημένος του Dr. Anthony Yeung (τ. Η πάθηση αυτή γίνεται ολοένα και συχνότερη, καθώς ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται και είναι η πιο συχνή αιτία για χειρουργική επέμβαση στη μέση σε άτομα άνω των 65 ετών. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει την αιτία του προβλήματος που είναι συνήθως η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου. 19. Οι γονείς μου έχουν κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου. Μια κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου αντιμετωπίζεται χειρουργικά εάν ο πόνος επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα παρά την φαρμακευτική θεραπεία ή αν πιέζει τα νεύρα προκαλώντας μείωση της λειτουργίας τους. Οι ρίζες αυτές μπορεί να πιέζονται ή να ερεθίζονται στην περιοχή της μέσης και ο πόνος γίνεται αντιληπτός στην περιοχή που καταλήγουν τα νεύρα.

Το να κάθεστε όλη μέρα σε ένα γραφείο και να δουλεύετε στον υπολογιστή, μικραίνει τους μύες σας στο στήθος αλλά ταυτόχρονα «τραβάει τους μύες του πάνω μέρους της μέσης. Έχει ανάγκη από αναισθησία, τραυματίζει έστω και περιορισμένα τους μυς της μέσης και τα οστά. Κατά συνέπεια, εξελιχθήκαμε να κάνουμε το πρώτο λάθος χιλιάδες φορές, για να αποφύγουμε το δεύτερο έστω και μια φορά. Η εμμηνόρροια συμβαίνει όταν η μήτρα αποβάλλει το τοίχωμά της μία φορά το μήνα. Η δυσφορία προέρχεται από τις ορμονικές αλλαγές, καθώς και από τη σύσπαση της μήτρας καθώς αποβάλλει το τοίχωμά της. Ορμονικές αλλαγές, όπως της κορτιζόλης, της σεροτονίνης και της νορεπινεφρίνης, επηρεάζουν τη διάθεση, τη σκέψη και τη συμπεριφορά και η διατάραξη της ισορροπίας τους δύναται να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Επιβαρυντικός παράγοντας τόσο για την εμφάνιση, όσο και για την επιμονή του πόνου στην μέση είναι οι αρνητική ψυχολογική διάθεση, κυρίως το άγχος και η καταθλιπτική διάθεση. Η παχυσαρκία θεωρείται επιβαρυντικός παράγοντας για την μετάπτωση μιας απλής οσφυαλγίας σε μακροχρόνιο πρόβλημα.

πρηξιμο στην κοιλια και πονος στη μεση

Το κάπνισμα είναι επιβαρυντικός παράγοντας. Το κυριότερο αίτιο είναι η εκφύλιση του μεσοσπονδυλίου δίσκου, του στοιχείου δηλαδή που κρατά ενωμένους μεταξύ τους τους σπονδύλους. Επίσης άλλο σημαντικό αίτιο σπονδυλικής αστάθειας είναι το κάταγμα σπονδύλου είτε αυτό οφείλεται σε ατύχημα είτε οφείλεται σε οστεοπόρωση. Προκαλεί σοβαρά συμπτώματα αδυναμίας, αιμωδιών, αστάθειας και στατικότητας τόσο στα άνω όσο και στα κάτω άκρα. Εάν η ασθένεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, θεραπείαφέρνει την ανακούφιση, τα συμπτώματα της παθολογίας δεν πηγαίνουν μακριά, τότε ορίζουν μια πράξη. болки в кръста и скованост . Η φιλοσοφία είναι να δοθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή με την λιγότερο επεμβατική πράξη ούτως ώστε ο ασθενής να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του. Η ιδιαιτερότητα της σπονδυλικής στήλης η οποία είναι σχηματισμός χωρίς κοιλότητες και ως εκ τούτου δεν δίνει την δυνατότητα εισόδου ενδοσκοπίου από μια μεριά και χειρουργικών εργαλείων από άλλη, απαιτεί από μια είσοδο να διενεργηθεί όλη η χειρουργική πράξη. Όχι απλά έχουν λάβει ξεχωριστούς ρόλους πια και δια του ενδοσκοπίου ο χειρουργός χρησιμοποιώντας και τα δύο μπορεί να επιφέρει άριστα αποτελέσματα και να αντιμετωπίσει μεγάλη γκάμα των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Η ακινητοποίηση έχει αρνητικά αποτελέσματα καθώ παρατείνει την περίοδο αποκατάστασης και αυξάνει την μετάπτωση σε χρονιότητα. Για να είναι περισσότερο αποδοτικά, τα προγράμματα αποκατάστασης χρησιμοποιούν συνδυασμούς γνωσιακής ψυχολογικής θεραπείας και συστηματικής άσκησης.

Για παράδειγμα, οι ασθενείς με μαλακό οστό (οστεοπόρωση) μπορεί να σπάσουν την σπονδυλική τους στήλη με λιγότερη ενέργεια από κάποιον με ισχυρό, υγιές οστό. Με τον όρο αστάθεια σπονδυλικής στήλης ενοουμε ότι έχουμε μια σπονδυλική στήλη η οποία δεν είναι σταθερή όπως οφείλει να είναι, παρουσιάζει δε μικροκινήσεις επώδυνες σε μικρό η μεγάλο βαθμό. Με την πάροδο του χρόνου, η διάγνωση είναι η μισή επιτυχία στη θεραπεία της ασθένειας. Όπως μπορείτε να δείτε, οι εκδηλώσεις της αναισθησίας μπορεί να είναι τόσο διαφορετικές ώστε ακόμη και ένας έμπειρος γιατρός δεν τοποθετεί πάντα τη σωστή διάγνωση. Άλλες εξετάσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην διάγνωση είναι το υπερηχοκαρδιογράφημα, η αξονική και η μαγνητική τομογραφία της καρδίας. Μάλιστα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέταση για το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης, οπότε ο γιατρός πρέπει να κάνει διάφορες εξετάσεις για να αποκλείσει άλλες καταστάσεις πριν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *