Πόνος στο στήθος; Είναι καρδιά ή στομάχι; Πότε πρέπει να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο;

Χειρουργική άκρας χειρός - Θεσσαλονίκη - Δρ. Παπαϊωάννου Αν αυτή η καταπόνηση είναι συνεχής αναπτύσσεται χρόνιος πόνος.Παθήσεις σπονδύλων και μεσοσπονδύλιων δίσκων Αυχενική σπονδύλωση: Με την πρόοδο της ηλικίας επέρχεται η φυσιολογική φθορά των σπονδύλων και η εκφύλιση των μεσοσπονδύλιων δίσκων που οδηγεί σε στένωση των μεσοσπονδύλιων διαστημάτων, δημιουργία οστεόφυτων και πιθανό ερεθισμό, ή παγίδευση των νωτιαίων νεύρων.Ο πόνος μπορεί να επεκτείνεται στους ώμους και στην περιοχή ανάμεσα στις ωμοπλάτες και τυπικά είναι χειρότερος κατά την έναρξη της ημέρας, βελτιώνεται στην πορεία της ημέρας και ξανά επιδεινώνεται προς το τέλος της.Αν εμπλέκονται και νεύρα τότε ο πόνος μπορεί να συνοδεύεται από μουδιάσματα στα ακροδάχτυλα και μυϊκή αδυναμία του άνω άκρου.Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι η εξασθένηση των μυών λόγω συνεχούς μηχανικής καταπόνησης ή κακής στάσης επιφορτίζει τους σπονδύλους και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους με μεγαλύτερο φορτίο και οδηγεί συντομότερα στις ανωτέρω αλλοιώσεις.

Έτσι ώστε, να υποθέσουμε πλέον ότι ο πόνος συμβαίνει λόγω της καθημερινότητας μας ή των συνθηκών εργασίας μας. Λόγω της πολυπλοκότητας της άρθρωσης, της ύπαρξης του ορογόνου θύλακου ο οποίος μπορεί να προκαλεί πόνο που οδηγεί σε μεγάλη αδυναμία στις κινήσεις ακόμη και χωρίς να υπάρχει δομική βλάβη στους τένοντες και τέλος λόγω του οτι οι τένοντες του πετάλου των στροφέων (του υπερακανθίου, του υπακανθίου, του ελ. Δηλαδή, με ειδικές ασκήσεις που έχουν να κάνουν με το πως μπορεί κάποιος να καταπραΰνει τον πόνο στη μέση. Αερόβιες ασκήσεις πχ. περπάτημα, τρέξιμο αποτελούν καλές επιλογές ασκήσεων. Από τις πιο ενδεδειγμένες ασκήσεις είναι η αεροβική γυμναστική, το περπάτημα, η κολύμβηση και φυσικά η yoga.

Болки В Кръста След Хранене

Από τα άτομα που πέρασαν τα 30 τους χρόνια 80% θα παρουσιάσουν σε κάποια περίοδο της ζωής τους κρίση οσφυαλγίας που θα τους καθηλώσει για λίγες ή πολλές ημέρες στο κρεβάτι. Από τις κοιλιακές κράμπες μέχρι τη μυϊκή δυσκαμψία και τους πόνους χαμηλά στην πλάτη και στη μέση, η περίοδος για την πλειονότητα των γυναικών, φέρνει πάντα μαζί της και κάποιο αίσθημα δυσφορίας, που αντανακλά σε διαφορετικά μέρη του σώματος… Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη και στη μέση, είναι μυϊκής φύσεως, οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές συνδέεται άμεσα και με τις συσπάσεις της μήτρας.

Σωστά. Όμως στη λεκάνη σου -στην περιοχή ανάμεσα στους γοφούς- υπάρχει ένα δίκτυο νεύρων που μπορεί να αντανακλά τον πόνο, έτσι ώστε να νιώθεις πόνο στη μέση στη διάρκεια της περιόδου σου ως αποτέλεσμα των συσπάσεων της μήτρας σου. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο από τον λαιμό έως και το άνω μέρος της κοιλιάς. Ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στον λαιμό σας και ρυθμίζει τον μεταβολισμό. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι η μήτρα σου δεν βρίσκεται στο πίσω μέρος του σώματος. Οι ειδικοί εξηγούν ότι μια λάθος κίνηση αρκεί για να φέρει στην επιφάνεια τον πόνο στη μέση, αλλά επισημαίνουν ότι οι βλάβες στον δίσκο που βρίσκεται ανάμεσα στους σπονδύλους έχουν συμβεί τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία επισημαίνει ότι ένας εξελιγμένος καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να προκαλέσει πόνο στα κόκκαλα και στη μέση, παράλληλα με απώλεια βάρους και αδυναμία. Μπορεί να οφείλεται στα μπάνια που έκανες στη θάλασσα, μπορεί να είναι σύμπτωμα πολυκυστικών ωοθηκών, να έχει προκληθεί από απότομη αύξηση ή απώλεια βάρους ή να υπάρχει κάποια διαταραχή του θυροειδούς. Κατ’ αρχάς κύριο μέλημα θα πρέπει να είναι η απώλεια βάρους, καθώς και η καθημερινή σωματική άσκηση.

Καθώς η δευτεροπαθής δυσμηνόρροια οφείλεται κατά κύριο λόγο σε παθογενή αίτια που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, είναι σημαντικό οι γυναίκες να ενημερώνουν έγκαιρα το γυναικολόγο τους. Καθώς πλησιάζουν οι «δύσκολες» ημέρες -ακόμη και 1 εβδομάδα με 10 ημέρες πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου σας-, μήπως αισθάνεστε τη διάθεσή σας να αλλάζει; Έχετε περισσότερα νεύρα, ξεσπάτε ευκολότερα ή η διάθεσή σας είναι μελαγχολική; Παράλληλα, αισθάνεστε ότι έχει «ανοίξει» η όρεξή σας, ιδιαίτερα για γλυκά, και τα βράδια δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Επιπλέον, μήπως παρουσιάζετε συμπτώματα όπως πρήξιμο και πόνο στο στήθος, σπυράκια στο πρόσωπο, ενοχλήσεις στη μέση, πονοκέφαλο, ακόμη και διάρροια ή δυσκοιλιότητα; Τα παραπάνω συμπτώματα ανήκουν στο λεγόμενο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο και περιλαμβάνουν τις σωματικές και τις ψυχικές αλλαγές που παρατηρούνται στο δεύτερο μισό του μηνιαίου κύκλου.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *