Πόνος στη μέση: Οι νέες οδηγίες για άμεση ανακούφιση

Αποφύγετε τις προπονήσεις που ασκούν υπερβολική πίεση στην πλάτη. Αποφύγετε το κουβάλημα βαριών συσκευών. Αποφύγετε πάση θυσία τα ψηλά τακούνια, τα οποία μπορούν να μετατοπίσουν περαιτέρω την ισορροπία σας προς τα εμπρός που εκτός απο το βάρος μπορεί να σας προκαλέσουν πτώση(!). Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα. Αν και δεν έχει γίνει κάποια επιστημονική έρευνα πάνω στην σχέση παπουτσιών και πόνου στο γόνατο, αρκετοί προπονητές υποστηρίζουν είτε την χρήση παπουτσιών με πολύ λεπτή σόλα είτε και καθόλου παπουτσιών. Παρόλο που η έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ζωνών στήριξης της μητρότητας είναι περιορισμένη, ορισμένες γυναίκες θεωρούν χρήσιμη την πρόσθετη υποστήριξη. Συνήθως υποχωρεί σε μερικές εβδομάδες ή μερικούς μήνες, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις ο πόνος στη μέση είναι χρόνιος ή εκδηλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, αν ο πόνος εμφανίζεται με την σωματική άσκηση, όπως βάδιση σε σκάλα, σεξουαλική επαφή, δουλειές σπιτιού, και υποχωρεί με την ανάπαυση σταδιακά, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε ισχαιμία της καρδιάς. Με λίγο μασάζ στην περιοχή, και προσοχή των κινήσεών μας από μεριά μας σε μία ή δύο μέρες ο πόνος υποχωρεί.

Ωστόσο, ο άνω πόνος στην πλάτη μπορεί επίσης να προκληθεί από κακή στάση του σώματος και χρόνια ένταση των μυών. Ο θωρακικός πόνος μπορεί να προκληθεί από προβλήματα στους πνεύμονες, τον οισοφάγο, τους μύες, τα πλευρά ή ακόμα και τα νεύρα. Μπορεί να προκληθεί έπειτα από άσκηση έντονης πίεσης ως συνέπεια εργατικού ή τροχαίου ατυχήματος, πτώσεως ή αθλημάτων επαφής. Τακτική ήπια άσκηση. Το περπάτημα και το κολύμπι ενδυναμώνουν εξαιρετικά την σπονδυλική στήλη χωρίς να την καταπονούν. Αυτό περιστρέφει τη σπονδυλική στήλη και δημιουργεί πρόσθετη πίεση στον λαιμό, τους ώμους και την πλάτη. Ο τρόπος που καθόμαστε, στεκόμαστε και σηκώνουμε αντικείμενα επηρεάζει τη σπονδυλική μας στήλη. Σχεδόν κάθε κίνηση για την οποία χρησιμοποιούμε τα χέρια μας επηρεάζει τον ώμο, καθώς ο ανθρώπινος ώμος είναι η πιο κινητή άρθρωση του σώματος.

Болки В Кръста Преди Цикъл

Η θυλακίτιδα μπορεί να είναι αποτέλεσμα σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, παρατεταμένης πίεσης στην άρθρωση (στήριξη στα γόνατα για πολλή ώρα), υπέρχρησης ή και λοίμωξης. Φορέστε παπούτσια χαμηλής κλίσης – όχι επίπεδη – με καλή στήριξη από την αψίδα. Προσοχή όμως! Και η υπερβολική άσκηση ή η λάθος εκτέλεση μιας άσκησης μπορεί να τραυματίσει σοβαρά τους μυς της πλάτης και όχι μόνο. болка в коляното при разгъване . Ιδανική άσκηση αποτελεί το κολύμπι, αλλά το ίδιο αποτελεσματικά και ασφαλή μπορεί να είναι το pilates και η yoga. Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. To σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα) είναι μια χρόνια πεπτική διαταραχή που προκαλεί επαναλαμβανόμενες φορές πόνο στην κοιλιά, κράμπες, φούσκωμα και διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Επίσης ο αχίλλειος τένοντας γίνεται πιο αδύναμος με τα χρόνια κι έτσι η τενοντίτιδα είναι πιο πιθανή σε μεσήλικες που γυμνάζονται μόνο λίγες ημέρες την εβδομάδα (δρομείς ή ποδοσφαιριστές του “σαββατοκύριακου”).

Ασκήσεις με βάρος Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις όσο σας το επιτρέπει ο πόνος, μία εβδομάδα περίπου μετά τον τραυματισμό Σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών σας. Οι παρακάτω απλές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη και την ενδυνάμωση σχετικών με αυτόν μυών. Τα προβλήματα αυτά μπορούν να προκαλέσουν πόνο, είτε οξύ και περιστασιακό, ενώ σε σοβαρότερες περιπτώσεις χρόνιο και έντονο ώστε να οδηγήσουν στην αναζήτηση ιατρικής βοήθειας. Η αρθρίτιδα, τα μυϊκά και νευρικής φύσεως προβλήματα και οι εκφυλιστικές ασθένειες των δίσκων της σπονδυλικής, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε πόνους στην πλάτη.

Болки В Кръста И Тестисите

Σ.Σ. και πιέζει αφύσικα τις αρθρώσεις, τους μυς και τους συνδέσμους – καλή στάση του σώματος δεν σημαίνει ακαμψία, αλλά μια συνειδητή ισορροπία χαλάρωσης και τεντώματος του κορμού που μπορούν να τηρηθούν σε όλες τις στάσεις και όλες τις δραστηριότητες μας. Η καθιστική θέση πιέζει περισσότερο το κάτω μέρος της οσφύς μας από όσο η όρθια, περισσότερο μάλιστα όταν “βουλιάζετε” μέσα στην πολυθρόνα σας. Όπως γνωρίζετε, υπερβολική κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπος οδηγεί σε υπερβολικό βάρος το οποίο πιέζει την πλάτη και προκαλεί πόνους. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν πρωϊνό έχουν 4,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν παχυσαρκία. Επαναλάβετε μερικές φορές την ημέρα. мазила при болки в кръста . Ο πόνος λίγο πριν έρθει η περίοδος ή την πρώτη ημέρα της περιόδου είναι αναμενόμενος. ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ. Βύθιος, διατιτραίνων, πόνος στην πρόσθια επιφάνεια του γόνα-τος, ο οποίος επιδεινώνεται κατά την πολύωρη κάμψη του γόνατος, το ανέβασμα ή κατέβασμα σκάλας και τις αθλητικές δραστηριότητες και ανακουφίζεται με την ανάπαυση.

πονος στη μεση της πλατης

Στην αναλυτική εξέταση μέσω της κάμερας: διαπιστώνω λάθη στη στάση του σώματος (κύφωση με κυρτωμένους ώμους, λόρδωση, σκολίωση με τη μία ωμική ζώνη πιο ψηλά από την άλλη, πρόσθια προβολή κεφαλής,), αναγνωρίζω τους σφιγμένους (φουσκωμένους) μυς στην ωμοπλάτη, καταγράφω τους περιορισμούς στις κινήσεις της πλάτης και τα συμπτώματα στις συγκεκριμένες διαγνωστικές κινήσεις (κλινικά τεστ). Επίσης, ένας τέτοιος πόνος μπορεί να είναι εκδήλωση πλευρίτιδας, σε συνδυασμό με τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν αυτή την ασθένεια (πόνος στην αναπνοή, βήχας, πυρετός, δύσπνοια). Έκτοτε υπήρχε χρόνιος πόνος στην περιοχή. Μία κακή λειτουργία ή ένας τραυματισμός του ρομβοειδή μυ, ακολουθώντας το φαινόμενο «ντόμινο» μπορεί να προκαλέσει πόνο από την περιοχή του αυχένα και προς τα κάτω, όπως στο άνω μέρος της πλάτης, ανάμεσα στις ωμοπλάτες ή στη λεπίδα της ωμοπλάτης (πολύ συχνός πόνος) ακόμα και στη μέση.

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη της πλάτης, μπορείτε να ασκηθείτε, να εφαρμόσετε σωστή στάση του σώματος και να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής για να ελαχιστοποιήσετε ή ακόμη και να ξεπεράσετε τον πόνο. Περιστροφή ώμου. Αυτή η κίνηση είναι επίσης γνωστή ως “αδιαφορία” με αποτέλεσμα την ανακούφιση της έντασης των μυών στον αυχένα και τους ώμους, μειώνοντας τον πόνο στην πλάτη. Μερικές φορές, ο πόνος στη μέση είναι αποτέλεσμα τραυματισμού ή πάθησης όπως η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ο τραυματισμός του αυχένα δίκην μαστιγίου, η φλεγμονή στον ώμο και η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Μερικές φορές τα γόνατα αποκτούν μόνιμη παραμόρφωση. Μερικές ασκήσεις ‘τεντώματος’ θα σας βοηθούσαν: τεντώστε τη πλάτη σας χαμηλά, Ξεκουράστε τα χέρια και τα γόνατά σας με το κεφάλι σας ευθυγραμμισμένο με την πλάτη σας. Όποτε είναι αυτό δυνατό, σιγουρέψου ότι τα γόνατά σου βρίσκονται κάτω από το επίπεδο των ισχίων σου και ότι μπορείς να διατηρήσεις τη φυσική σου καμπύλη στη μέση. Σ’ αυτή τη θέση πρέπει τα γόνατα να βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο από τα ισχία (γοφούς). болки в кръста какво да правя . Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς αλλιώς, τοποθέτησε ένα λεπτό μαξιλάρι κάτω από τα ισχία ή τα γόνατα για να μετριάσεις την πίεση σε δίσκους, συνδέσμους και μυς.

Το επαναλαμβάνετε πολλές φορές διαδοχικά.

Ефективно лечение на артрит с домашни компреси - Болки в.. Εξασκείστε τους μυς του αυχένα πολύ αργά. Το τέντωμα μπορεί να βοηθήσει πολύ τους μυς μας. Το επαναλαμβάνετε πολλές φορές διαδοχικά. Κάντε την άσκηση δύο έως τέσσερις φορές, αρκετές φορές την ημέρα. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, αλλά μόνο με τις σωστές ασκήσεις για τον καθένα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι παράγοντες που προκαλούν πόνο στην πλάτη, όπως μυικά διαστρέμματα, αθλητικοί τραυματισμοί και ορισμένα ατυχήματα. Γενετικοί παράγοντες π.χ. μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου, αφού έχει βρεθεί μια ισχυρή συσχέτιση με το αντιγόνο ιστοσυμβατότητας Β27: 92% των ασθενών και μόνο 5-8% των φυσιολογικών ατόμων έχουν το αντιγόνο αυτό στην επιφάνεια των κυττάρων τους. Η ζελατίνη είναι μια τροφή πλούσια σε αμινοξέα, όπως η αργινίνη και η γλυσίνη, που ενισχύουν την ανάπτυξη των μυών. Ο πόνος στον ώμο επηρεάζει σημαντικό αριθμό ενηλίκων και μπορεί να οφείλεται σε τενοντίτιδα υπερακανθίου, ασβεστοποϊός τενοντίτιδα υπερακανθίου, τενοντίτιδα πετάλου στροφέων, τενοντοπάθεια μακράς κεφαλής δικεφάλου, σύνδρομο πρόσκρουσης, υπακρωμιακή θυλακίτιδα, αρθρίτιδα ώμου, θλάση μυών κ.α.Ο πόνος στον ώμο οδηγεί συχνά σε μειωμένη λειτουργία της άρθρωσης, σε χαμηλότερη ποιότητα ζωής, σε κακή ποιότητα ύπνου, σε μειωμένη κίνηση (παγωμένος ώμος) και συχνά σε αναγκαστική απουσία από την εργασία.

συχνοουρια και πονος στη μεση

Η πιο κοινή αιτία σπονδυλολίσθησης οφείλεται σε εκφυλιστικές αλλαγές που προκαλούν απώλεια της κανονικής σταθεροποίηση των δομών της σπονδυλικής στήλης. Μπορεί επίσης να αποκτήσετε πόνους στην πλάτη, αν σηκώσετε, σπρώξε τε ή τραβήξετε κάτι, ενώ συστρέφεται η σπονδυλική σας στήλης. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η οσφυαλγία περιλαμβάνει πόνο χαμηλά, ενδιάμεσα ή ψηλά στην πλάτη, ή σε συνδυασμό με ισχιαλγία. Αν δεν το ξέρετε, ορισμένες αιτίες πόνων στην πλάτη, όπως η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, μια μορφή αρθρίτιδας που επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη, μπορεί να έχουν μια γενετική συνιστώσα. Τα καλά νέα είναι πως το 80-90% των πόνων αυτών είναι αβλαβή, σύμφωνα με τον Ανάντ. Τα γόνατα είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα ως προς αυτό. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που υποφέρει από αρθρίτιδα στα γόνατα (ή οστεοαρθρίτιδα) νιώθει πόνο όταν κατεβαίνει σκάλες, ακόμη κι αν η περίπτωσή τους θεωρείται ήπια, αναφέρει ο ορθοπεδικός χειρουργός στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Dr. Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς και αν πρόκειται για τη γληνοβραχιόνιο ή την ακρωμιοκλειδική αρθρίτιδα ο χειρουργός θα συστήσει την κατάλληλη χειρουργική μέθοδο. Η χειρουργική επέμβαση είναι η ύστατη λύση που προτείνει ο ειδικός εάν δεν έχει αποτέλεσμα καμία από τις παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου. болки в кръста 6 г с . Οι γιατροί έχουν διαφόρους μεθόδους για να διαγνώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το γόνατο.

Μπορεί να οφείλεται σε κάποια μυϊκή αδυναμία, ή μυϊκή ατροφία, σε τραυματισμούς και βλάβες, ή σε καταστάσεις που σχετίζονται με τους τένοντες, ή βλάβες χόνδρου. Ο πόνος στη μέση μπορεί να οφείλεται στην κακή στάση σώματος, στο αδέξιο σκύψιμο ή στην ανύψωση αντικειμένων μεγάλου βάρους. Να λάβετε υπόψη σας ότι ο πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι σημάδι πρόωρου τοκετού ή λοίμωξης από ουροποιητικό σύστημα. Οι ασκήσεις φυσικοθεραπείας εμφανίζονται στον ασθενή καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του πόνου στην πλάτη. Λίθοι. Οι λίθοι του ουροποιητικού συνίσταται στην μεγάλη πλειοψηφία τους από ασβέστιο και οξαλικό (μία αλατούχο ουσία). Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα είναι πάρα πολλοί σε αριθμό. Οι άνθρωποι εκδηλώνουν το πρόβλημα αυτό στην τρίτη και τέταρτη δεκαετία της ζωής. Ακολουθούν παρακάτω όλες οι λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Oστεοπαθητική. H οστεοπαθητική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην οσφυαλγία και στην ισχιαλγία, ανακουφίζοντας τον πόνο, βελτιώνοντας την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης και γενικότερα ενισχύοντας την κατάσταση της υγείας σας.

πονοσ στο ποδι απο το γονατο και κατω

Για να απαλλαγούμε από τον χρόνιο πόνο, το σπλάχνο θα πρέπει να ξανακερδίσει την κανονική του κινητικότητα και τότε είναι που μπορεί να βοηθήσει η Σπλαχνική Κινητοποίηση. Για δυόμισι περίπου μήνες διαιωνίζονταν αυτή η επώδυνη κατάσταση. Για τους μικρούς πόνους που είναι αποτέλεσμα κάποιας απότομης κίνησης, λάθος στάσης σώματος κλπ, αρκεί να δώσουμε χρόνο στο μυ για να γυρίσει στην αρχική του κατάσταση. Για παράδειγμα, μπορεί αρχικά να αισθανθείτε κάποιον πόνο στα τριάντα ή ακόμη και στα σαράντα σας. Εάν έχετε σοβαρό πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του πόνου στην πλάτη που διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες, μιλήστε στον γιατρό και τη μαία σας.

Number 9 worksheet with hands Ο πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά αξίζει να τον προσέξουμε. Τι μπορεί να κρύβει ένας πόνος στο γόνατο; Το γόνατο είναι μια απο τις μεγαλύτερες αρθρώσεις στο ανθρώπινο σώμα. Εάν καπνίζετε, το σώμα σας μπορεί να μην είναι σε θέση να πάρει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να στηρίξει τους δίσκους στην πλάτη σας. Επίσης, η γιόγκα και το οι ασκήσεις πιλάτες βοηθούν να παραμένει το σώμα ευλύγιστο. Όσον αφορά το πεπτικό σύστημα, το πάγκρεας παράγει παγκρεατικό υγρό που περιέχει ένζυμα που συμμετέχουν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το λεπτό έντερο και βοηθούν στη διάσπαση των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων.

Αποτελούνται από ένα δυνατό ινώδες εξωτερικό κάλυμμα που προστατεύει ένα παχύρρευστο υγρό το οποίο βρίσκεται στο εσωτερικό και μοιάζει με ζελέ και ονομάζεται πηκτοειδής πυρήνας. Αυτό ονομάζεται lumbulgia, ή ακόμα πιο εύκολο – οσφυαλγία, δηλαδή, πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Στη δημοσκόπηση του υγειονομικού ομίλου Nuffield Health πήραν μέρος 1.600 άτομα ηλικίας 16 έως 65 ετών, ενώ το 25% αυτών που ρωτήθηκαν σχετικώς είπαν ότι πονάνε εδώ και μία διετία. Στη συνέχεια, γυρίστε το προς τα πίσω και κατεβάστε το. Ο γιατρός μαζί με τη μακροχρόνια χορήγηση κορτιζόνης συνιστά συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D ή και αντιοστεοπορωτική αγωγή, ώστε να προστατευτούν τα οστά από την οστεοπόρωση. Η σεμιναριακή κατάρτιση του ιατρού σε συνδυασμό με την μακροχρόνια εμπειρία του και τα υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας των χειρουργείων που έχει στο ιστορικό του, αποτελούν εγγύηση για την εμπεριστατωμένη διάγνωση και αντιμετώπιση σε κάθε πάθηση της σπονδυλικής σας στήλης. Οι μυαλγίες της συστηματικής ΝΙΑ έχουν παρόμοιους χαρακτήρες με τις μυαλγίες της ρευματικής πολυμυαλγίας και αποτελούν μάλλον εκδήλωση αγγειΐτιδας των μυών, δεν συνοδεύονται όμως από μυϊκή αδυναμία.

Болки В Ставите При Бременност

Οι καπνιστές καθυστερούν να επουλωθούν, έτσι ένας πόνος στην πλάτη μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Αυτός είναι ο πόνος που νιώθετε στο κάτω μέρος της πλάτης σας και ποτέ δεν λέει να εξαφανιστεί πλήρως. Κρατήστε το βλέμμα καρφωμένο κάτω ώστε να αποφύγετε κακώσεις στο σβέρκο, και προστατέψτε το χαμηλό μέρος της πλάτης σας καρφώνοντας το πελβικό οστό στο πάτωμα. Πρόκειται για καινοτόμες συσκευές, σχεδιασμένες ώστε να εκπέμπουν μικρής έντασης ηλεκτρομαγνητικά πεδία και οι οποίες έχει αποδειχτεί ότι ενεργοποιούν τον κυτταρικό μεταβολισμό, καταπολεμούν τη φλεγμονή και τον τοπικό πόνο, ενώ ταυτόχρονα ευοδώνουν την κυτταρική ανάπλαση. Η φλεγμονή προκαλείται από παραγωγή υγρού και κυττάρων από τον αρθρικό υμένα μέσα στην άρθρωση, οπότε παρατηρείται πρήξιμο και δυσκολία στην κίνηση. Ένα ξαφνικό τίναγμα, μια ασυντόνιστη κίνηση ή λανθασμένος τρόπος σηκώματος κάποιου βάρους μπορούν να προκαλέσουν οξύ τραυματισμό της μέσης. Σύμφωνα με τον Δρ Στιούαρτ Λίβιτ, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Πόνου και αρχισυντάκτη του ηλεκτρονικού περιοδικού PainTreatmentTopics, η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε μυοσκελετικό πόνο προκαλώντας υποασβεστιαιμία (αφύσικα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου) το οποίο θέτει σε κίνηση ένα πλήθος βιοχημικών αντιδράσεων που επηρεάζουν αρνητικά το μεταβολισμό των οστών και την υγεία. Η νεφρική νόσος εκδηλώνεται ακόμη και με δυσκολία στην αναπνοή καθώς μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρών γύρω από τους πνεύμονες και άρα να προκαλέσει δύσπνοια, αφού ο πνεύμονας δεν κινείται ελεύθερα, αλλά περιορίζεται από τα υπερβολικά υγρά.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *