Πόνος στην πλάτη: 5 αιτίες που τον προκαλούν – Με Υγεία

Тази рецепта лекува костите и премахва болките в ставите Αν η δύσπνοια όμως επιμένει ή αν αισθάνεστε, ότι πρέπει να αναπνέετε πολύ γρήγορα για διάστημα μεγαλύτερο της μισής ώρας, καλέστε αμέσως ένα ασθενοφόρο. Τι πρέπει να κάνετε: Μην προσπαθήσετε να μετακινηθείτε, απλά καλέστε τον προσωπικό σας γιατρό και ενημερώστε τον ή εναλλακτικά καλέστε κατευθείαν ένα ασθενοφόρο. Τι είναι η ρήξη μηνίσκου? Άλλες καταστάσεις που προκαλούν ρήξη είναι, η προσγείωση από άλμα, καθώς και οποιαδήποτε απότομη κίνηση της άρθρωσης σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ο οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος, βρίσκεται επίσης στο κέντρο της άρθρωσης του γόνατος, περιορίζοντας την προς τα πίσω κίνηση της κνήμης.

πόνος στην πλάτη

Συνεπώς μπορεί με μια παρεμφερή κίνηση να γίνει μεγαλύτερη η ρήξη και τελικά να κάνει βαρύτερα συμπτώματα. Αιτίες και βασικά συμπτώματα του τραυματισμού στον οπίσθιο χιαστό σύνδεσμο. Η προσθιοπίσθια σταθερότητα εξασφαλίζεται με τους πρόσθιο και οπίσθιο χιαστούς συνδέσμους, οι οποίοι συμβάλλουν επίσης στην προστασία του γόνατος κατά την υπερβολική κάμψη κι έκταση. Συνήθως συνοδεύεται από κάκωση και άλλων συνδέσμων, εκτός αν ο τραυματισμός προκληθεί από απευθείας κτύπημα στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος ενώ βρίσκεται σε κάμψη. Η πρόσθια ολίσθηση της κεφαλής, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό υποϊνιακό και αυχενικό – θωρακικό πόνο, καθώς οι περιοχές αυτές καλούνται τώρα να σηκώσουν υπερβολικά φορτία για να αντισταθμίσουν την υπερκυφωτική θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Στην αναλυτική εξέταση μέσω της κάμερας: διαπιστώνω λάθη στη στάση του σώματος (κύφωση με κυρτωμένους ώμους, λόρδωση, σκολίωση με τη μία ωμική ζώνη πιο ψηλά από την άλλη, πρόσθια προβολή κεφαλής,), αναγνωρίζω τους σφιγμένους (φουσκωμένους) μυς στην ωμοπλάτη, καταγράφω τους περιορισμούς στις κινήσεις της πλάτης και τα συμπτώματα στις συγκεκριμένες διαγνωστικές κινήσεις (κλινικά τεστ). Σύμφωνα με την εμπειρία μας ακόμα και αν ο ορθοπεδικός κρίνει το χειρουργείο απαραίτητο (και πράγματι σε κάποιες καθυστερημένες περιπτώσεις είναι) ή εσείς σαν θεράποντες η ασθενείς κρίνετε ότι θέλετε πράγματι να το πραγματοποιήσετε η ΟΖΟΝΑΙΜ θεραπεία μας θα ενισχύσει τους συνδέσμους και τους τένοντες και ο χειρούργος θα διαπιστώσει με την κλινική εξέταση της ενδυνάμωση τους η οποία είναι επίσης σημαντική για την τελική αποκατάσταση.

Οι βλάβες αντιμετωπίζονται συντηρητικά (νάρθηκας, φυσιοθεραπεία, ενδυνάμωση) ή χειρουργικά, συνήθως με τοποθέτηση μοσχεύματος. Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζονται και οι συνυπάρχουσες μηνισκικές ή χόνδρινες βλάβες. Εννοείται πως πριν από κάθε πρόγραμμα άσκησης, συστήνεται καλή προθέρμανση και διατάσεις ώστε να αποτρέψετε τις βλάβες στην σπονδυλική σας στήλη. 9. Μην παραλείπετε ποτέ την προθέρμανση και την αποθεραπεία. 4. Μην αφήνετε τα γόνατά σας να «σκουριάσουν»: οι εστιασμένες ασκήσεις που γυμνάζουν τους τετρακέφαλους και τους οπίσθιους μηριαίους βοηθούν στην ενίσχυση της σταθερότητας των γονάτων. Μην χρησιμοποιείτε σφεντόνα, εκτός εάν σας συμβουλεύσει ιατρός.Μια σφεντόνα μπορεί να περιορίσει την κινητικότητα του χεριού σας και μπορεί να προκαλέσει πάγωμα στον ώμο. Μούδιασμα ή αδυναμία στο βραχίονα ή στο χέρι και σοβαρός πόνος στον αυχένα, στον ώμο ή στο άνω άκρο, που μπορεί να υποδηλώνει δισκοκήλη στον αυχένα. Συχνό είναι να συνυπάρχει μούδιασμα ή και αδυναμία στο άνω άκρο. Συνήθως συνυπάρχει οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Επίσης, σε μεγαλύτερες ηλικίες γίνεται με σχετικά ασήμαντη βία και μπορεί να συνυπάρχει με εγκατεστημένη αρθρίτιδα (εκφυλιστικού τύπου ρήξη). болки в кръста и надолу по крака . Οι ασκήσεις αποκατάστασης πρέπει να γίνονται με πολλές επαναλήψεις και σχετικά μεγάλη ταχύτητα, ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολικές τριβές. Οι σύνδεσμοι είναι δυνατές ελαστικές κατασκευές που συγκρατούν τα οστά μεταξύ τους, προσφέροντας δύναμη και σταθερότητα στις αρθρώσεις.

Στην άρθρωση του γόνατος υπάρχουν τέσσερις σύνδεσμοι (ligaments) που ενώνουν το μηριαίο οστό (femur) με την κνήμη (tibia) και προσφέρουν σταθερότητα στην άρθρωση. Συνηθισμένη αιτία μηχανικής παραμόρφωσης είναι η εσωτερική αποδιοργάνωση του γόνατος και η μετακίνηση ελεύθερων σωματιδίων μέσα στην άρθρωση όπως είναι κομμάτι οστού, χόνδρου, ή μηνισκικό υλικό. Αποτελείται από το περιφερικό τμήμα του μηριαίου οστού, το κεντρικό της κνήμης και την επιγονατίδα. Η επιγονατίδα μπορεί να εμφανίσει αστάθεια και να (υπ)εξαρθρώνεται για διάφορους λόγους (μετατραυματικούς, μηχανικούς, ανατομικούς). Εάν ο πόνος είναι έντονος και ακούς «τρίξιμο» στην άρθρωση, μπορεί η βλάβη να είναι πιο σοβαρή και να νιώθεις (χωρίς να έχεις) αστάθεια στην άρθρωση, να «κλειδώνει» το πόδι και να πονάς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Εφόσον δεν υπάρξει θεραπεία ο ασθενής έχει αστάθεια του τραυματισμένου γόνατος ιδιαίτερα σε ανώμαλο έδαφος ή σκάλες, ενώ με την πάροδο των ετών αυξάνεται η πιθανότητα ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας του γόνατος λόγω των μεταβολών της εμβιομηχανικής της άρθρωσης. Απότομη επιβράδυνση της κίνησης σε συνδυασμό με αλλαγή στην κατεύθυνση κατά την διάρκεια τρεξίματος ή άλματος ή η βίαιη υπερέκταση της άρθρωσης μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο. Τα συμπτώματα και τα κλινικά σημεία που απορρέουν από την τραυματική ρήξη του έσω μηνίσκου είναι χαρακτηριστικά: Ο πόνος εντοπίζεται συνήθως στην εσωτερική επιφάνεια του γόνατος, εμφανίζεται κατά ή αμέσως μετά την άσκηση και αναπαράγεται στην υπέρκαμψη και υπερέκταση του γόνατος ή όταν η κνήμη και το πόδι στρέφονται προς τα έξω καθώς το γόνατο προοδευτικά κάμπτεται (δοκιμασία Mc Murray). Ο ΠΧΣ τραυματίζεται συνήθως όταν ασκηθεί υπερβολική στροφική δύναμη στο γόνατο, κατά τη διάρκεια ατυχήματος (πτώση, τροχαίο) ή αθλητικής δραστηριότητας (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, σκι κλπ) , είτε από απότομη υπερέκταση του γόνατος (Εικ.2).

Στους νέους ανθρώπους, η ρήξη μηνίσκου προκαλείται σχεδόν πάντα από κάποιο σοβαρό τραυματισμό, όπως αυτοί που συμβαίνουν στο μπάσκετ, το ποδόσφαιρο ή το τένις. Στους περισσότερους ασθενείς μεσολαβούν διαστήματα μηνών ή ακόμα και ετών από τη μία κρίση στην άλλη. Μια αμερικανική μελέτη σε 510.000 άτομα 10 έως 19 ετών έδειξε ότι υπάρχουν τρεις φορές περισσότερες πέτρες στη χολή στα πολύ παχύσαρκα αγόρια και οκτώ φορές περισσότερες στα παχύσαρκα κορίτσια σε σχέση με τα παιδιά κανονικού βάρους. Δεν είναι λίγοι οι ασθενείς οι οποίοι ταλαιπωρούνται από πέτρες στη χολή. Εάν εμφανίζεται πόνος η ενδεδειγμένη θεραπεία εξαρτάται, ανάλογα με τον τύπο των πετρών στη χολή. Σε 6-8 μήνες μετεγχειρητικά μπορεί να επανέλθει σε πλήρη αθλητική δραστηριότητα, ανάλογα με το πρόγραμμα αποκατάστασης και τη συμμόρφωση του ιδίου στις οδηγίες που έχει πάρει. болки в кръста и левия крак . Ο πόνος και το οίδημα είναι έντονο, ενώ σε πλήρη ρήξη η άρθρωση είναι ασταθής. 1. Επισκεφθείτε ορθοπεδικό και κάντε πλήρη μυοσκελετικό έλεγχο, ιδιαίτερα εάν ασκείστε συστηματικά, είστε υπέρβαροι ή έχετε ηλικία άνω των 40 ετών.

Παρόλα αυτά, οι αρθρικοί χόνδροι (και ιδιαίτερα εκείνος της επιγονατίδας) είναι οι συχνότεροι στόχοι επιβάρυνσης στο γόνατο του δρομέα. Από την άλλη μεριά, ο υπερπρηνισμός του ποδιού συνεπάγεται τη δημιουργία φορτίσεων, που εφαρμόζονται βίαια στο γόνατο του δρομέα, επιβαρύνουν την έσω επιφάνεια του αρθρικού θυλάκου και φέρνουν την άρθρωση σε βλαισότητα. Από εκεί που είχα τρομακτική δυσκολία να κατέβω ακόμη και τις σκάλες, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να κάνω βαθιά καθίσματα, προβολές και άλματα χωρίς να πονάω καθόλου. Από την επόμενη μέρα ο ασθενής κάνει ασκήσεις απαγωγής και στροφών μόνος του ή με τη βοήθεια φυσικοθεραπευτή. Με την πολύτιμη βοήθεια της φύσης που βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Για τους συγκεκριμένους πόνους και την φυσική βοήθεια θα σας μιλήσω στο σημερινό άρθρο μου. Η διάγνωση της ρήξης του μηνίσκου γίνεται με βάση το ιστορικό, την φυσική εξέταση και επιβεβαιώνεται με τον απεικονιστικό έλεγχο. Ακολούθως, η καλή κλινική εξέταση μπορεί να παρέχει επιπλέον σημεία που να συνηγορούν στην πιθανή διάγνωση. Με τη συνολική εικόνα (πορίσματα εξετάσεων, ιστορικό, συμπτώματα, κλινικά τεστ) ξεκαθαρίζω τη διάγνωση για τον πόνο στο θώρακα μυοσκελετικής αιτιολογίας. Ζητώ από τον (την) ασθενή να μου στείλει ηλεκτρονικά φωτογραφίες από τα πορίσματα των εξετάσεων (ακτινογραφία, μαγνητική τομογραφία), που τυχόν έχει κάνει, και ένα σύντομο ιστορικό του προβλήματος: πότε και πως ξεκίνησε το πρόβλημα, τι συμπτώματα έχει, πότε τα έχει (στον ύπνο, στο πρωινό ξύπνημα, μέσα στην ημέρα, στο γραφείο, σε κινήσεις, σε ακινησία), πως βελτιώνονται ή επιδεινώνονται αυτά και ποιου τύπου θεραπείες έχει δοκιμάσει προηγουμένως και με τι αποτελέσματα.

Σωματικές εξετάσεις, ξετάσεις αίματος, ακτινογραφία, μετρήσεις μυών και νεύρων, καθώς επίσης μαγνητική τομογραφία (MRT). адски болки в кръста . Η διάγνωση γίνεται με ειδικές δοκιμασίες (όπως McMurray και Apley)(Εικ.4) με πολύ καλή αξιοπιστία και επιβεβαιώνεται με μία μαγνητική τομογραφία. Το σπινθηρογράφημα δεν παρέχει συνήθως επακριβή διάγνωση αλλά είναι πολύ ευαίσθητο στις περιπτώσεις μόλυνσης, όγκων και κακώσεων που δεν είναι εμφανή στην απλή ακτινογραφία. Για τη διάγνωση χρειάζεται το ιστορικό, η κλινική εξέταση και πιθανόν η μαγνητική τομογραφία. Στην διαδικασία διάγνωσης ενός πόνου του γόνατος είναι σημαντική η προσεκτική εξέταση αυτών. Στην άρθρωση του γόνατος υπάρχουν τέσσερις σύνδεσμοι, που ενώνουν το μηριαίο οστό με την κνήμη.

Οι ασθενείς δεν έχουν πάντα συμπτώματα αστάθειας.

Η κλινική εικόνα περιλαμβάνει συχνά πυρετό, κακουχία, θερμότητα και πιθανόν ερυθρότητα στην άρθρωση. Η χειρουργική αντιμετώπιση περιλαμβάνει την αντικατάσταση του κομμένου προσθίου χιαστού με μόσχευμα που θα αποκαταστήσει την λειτουργία του χιαστού και την σταθερότητα του γόνατος. Ο καθοριστικός παράγοντας είναι πάντα η τεχνογνωσία και η εμπειρία του θεράποντος ιατρού, ο εξοπλισμός αλλά και οι εγκαταστάσεις της κλινικής που θα πραγματοποιηθεί η χειρουργική επέμβαση. Οι ασθενείς δεν έχουν πάντα συμπτώματα αστάθειας. Οι ρήξεις πρώτου και δευτέρου βαθμού (όταν δηλαδή έχει υποστεί ρήξη ένας μικρός αριθμός των ινών του συνδέσμου, του τένοντα ή τμήμα του μηνίσκου) αποκαθίστανται με ανάπαυση και φυσικοθεραπεία και επέρχεται πλήρης ανάρρωση μέσα σε 6-8 εβδομάδες.

πονος στο ποδι

Ο γιατρός μπορεί να προτείνει φυσικοθεραπεία. Απαιτεί προσπάθεια εκ μέρους του ασθενούς, φυσικοθεραπεία και βεβαία πόνο τουλάχιστον στην αρχή. Η χειρουργική αντιμετώπιση βεβαία δεν αποτελεί σήμερα μια απειλή για την ζωή πάντα όπως πολλοί φοβούνται και σπανίως προκαλείται κάποια νευρολογική βλάβη αλλά εμπεριέχει μετεγχειρητικές επιπλοκές και η αποκατάσταση δεν είναι τόσο άμεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χρόνιος ή ο σοβαρός πόνος στην πλάτη μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Μπορεί να οδηγήσει σε έντονο πόνο που είναι παρόμοιος με τον πόνο που βιώνει κάποιος κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής. Ορισμένες ρήξεις μπορούν ν’ αποκατασταθούν ικανοποιητικά στη διάρκεια της αρθροσκόπησης. Σε ορισμένες ρήξεις του μηνίσκου μπορεί να έχουμε επεισόδια εμπλοκής (αδυναμία έκτασης του γόνατος) ενώ σε άλλες πόνο και ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια στροφικών κινήσεων, κατά την απλή βάδιση ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνοδευόμενο από ύδραθρο.

Στα αρχικά στάδια παρουσιάζεται σαν πόνος κατά την διάρκεια της ξεκούρασης ο οποίος «περνά» κατά την διάρκεια της άσκησης. Συχνοουρία συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χρειάζεται προσοχή στη χρήση της λόγω της αυξημένης ακτινοβολίας. Η χρήση των κατάλληλων παπουτσιών είναι σημαντική, όπως και η κρυοθεραπεία. Ο πόνος στην πλάτη που προκαλείται από πέτρες στα νεφρά είναι ένα μοναδικό είδος πόνου, που προέρχεται από μικρές πέτρες που μπλοκάρουν τη ροή των ούρων μεταξύ νεφρού και ουροδόχου κύστης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης μπορεί να προκαλέσουν σύσπαση της μήτρας, οπότε καλό είναι να ενημερώσετε το γιατρό σας. Αυτοί οι πολύποδες της χοληδόχου κύστης συνήθως είναι καλοήθεις και οφείλονται σε εναπόθεση χοληστερίνης σε περιοχές του τοιχώματός της.

Κάνετε απαλό μασάζ με το λάδι υπερικού στις περιοχές του πόνου. Αφού το λάδι αποκτήσει κόκκινο χρώμα, το φιλτράρουμε με ένα πανί και στύβουμε καλά τα λουλούδια. Λόγω της μεγάλης δυναμικότητας του λαδιού τζίντζερ, είναι καλύτερο να το συνδυάσετε με ένα λάδι βάση, όπως λάδι καρύδας ή έλαιο jojoba. Αν κάποιος άλλος μπορεί να μας βοηθήσει, είναι ακόμα καλύτερο. Αν το βάρος της τσάντας ξεπερνάει το 10% του δικού σας σωματικού βάρους, τότε θεωρείται πολύ βαριά. Ο πόνος στον αυχένα θεωρείται πιο επικίνδυνος όταν συνοδεύεται από πόνο, μούδιασμα ή και αδυναμία στα χέρια. Μαζί με μούδιασμα, μυρμήγκιασμα ή αδυναμία στα πόδια. 1. Το πρώτο βήμα είναι να ξαπλώσετε σε επίπεδη και σκληρή επιφάνεια, έχοντας και τα δύο πόδια τεντωμένα. Δεν σηκωνόμαστε απότομα από το κρεβάτι, αλλά λυγίζουμε τα γόνατά μας και κατεβάζουμε σταδιακά τα πόδια στο πλάι του κρεβατιού. Ακόμη κι αν το σώμα σας σας θέλει στο κρεβάτι, η πλάτη σας θέλει να γυμναστείτε. Εκτός όμως από τη γυμναστική, υπάρχουν μικρά μυστικά για να προστατέψουμε την πλάτη μας από τις απότομες κινήσεις και τις κακές στάσεις και θέσεις στην καθημερινότητά μας. Ακόμα και μικρής έντασης πόνος μπορεί να δυσκολέψει την καθημερινότητά σας, για αυτό χρειάζεται να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες μας.

Οι μυς στην κοιλιά είναι μεγαλύτερη και όταν είναι γυμνασμένοι “τραβούν” το μεγαλύτερο έργο που απαιτείται σχεδόν για κάθε κίνηση ή δραστηριότητά σας, ελαφρύνοντας έτσι την τάση στην σπονδυλική σας στήλη. Οι χιαστοί είναι δυο, ο πρόσθιος και ο οπίσθιος, βρίσκονται στο κέντρο του γόνατος και συνδέουν το μηριαίο οστούν με την κνήμη. рициново масло за болки в ставите . Ο πιο συνηθισμένος μηχανισμός κάκωσης είναι η στροφή του μηρού πάνω στην κνήμη όταν το βάρος όλου του σώματος πέφτει στο ένα πόδι ( π.χ. Ο έσω πλάγιος σύνδεσμος συνδέει το μηριαίο οστό με την κνήμη ενώ ο έξω πλάγιος σύνδεσμος συνδέει το μηριαίο οστό με την περόνη. Αυτός κινείται κάτω από ένα οστό το οποίο αποτελεί τμήμα της ωμοπλάτης, το ακρώμιο. Στην οστεοαρθρίτιδα εκφυλίζεται ο χόνδρος, η επιφάνεια του γίνεται ανώμαλη, συμπιέζεται, ενώ δημιουργείται σε ακανόνιστη μορφή νέο οστό στα όρια των αρθρώσεων, τα γνωστά οστεόφυτα. Όταν αυτοί οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν, ακόμη και σε νεαρά άτομα, αρχίζει να δημιουργείται εκφυλιστική αρθρίτιδα. Στο σημείο, λοιπόν, της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, που έχει αναπτυχθεί η σκολίωση (έστριψαν οι σπόνδυλοι), εξασκείται πάρα πολύ έντονη τάση από “σχοινιά” (μύες) που τραβούν έντονα και με αντίθετη φορά στις 2 πλευρές, με συνέπεια να δημιουργείται μυϊκός σπασμός (έντονο σφίξιμο στους μυς) και κόμποι.

Подут Корем И Болки В Кръста

Ειδικότερα, στα άτομα με οστεοπόρωση οι σπόνδυλοι της οσφυϊκής μοίρας κινδυνεύουν να υποστούν κάταγμα ή συμπίεση ακόμη και στο πλαίσιο καθημερινών δραστηριοτήτων. Η γιατρός Dr. Linda Carroll, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Alberta του Καναδά μελέτησε 800 άτομα. Έτσι, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα που παίρνουν χάπια υπέρτασης και άτομα με χαμηλή υπέρταση ή προβλήματα πήξης αίματος. Έτσι, όμως, οι μύες της πλάτης αντί να λειτουργούν το ίδιο δεξιά και αριστερά τραβώντας και στηρίζοντας τη σπονδυλική στήλη, καταλήγουν οι της μίας πλευράς να τραβούν προς τα πάνω και οι της άλλης προς τα κάτω. Έτσι, είμαι προετοιμασμένη όπως και όλη η οικογένεια, για όλους αυτούς τους πιθανούς πόνους που ανέφερα. Η πρόπτωση ενός δίσκου μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνους που κινούνται προς ένα πόδι (ισχιαλγία). Ο πόνος στην πλάτη που οφείλεται σε μια άλλη κατάσταση τείνει να προκαλέσει μυϊκούς πόνους και πόνους στη σπονδυλική στήλη ή το μυϊκό ιστό. Αυτή η πίεση μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους. Οι σπασμοί και η υψηλή πίεση στον οισοφάγο είναι προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο στήθος. Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες το χρησιμοποίησαν για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις των εργαζομένων σε χειρωνακτικές εργασίες ή σε υπολογιστή και οι αθλητές διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισής της.

Βλάβη του έξω πλάγιου συνδέσμου ( Β, βέλος).

Μπορεί επίσης να προκληθεί και όταν περνάμε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Μπορεί επίσης να παρουσιαστεί λόγω κάποιας μικροσκοπικής ρήξης στην περιοχή. Η θεραπεία της φρέσκιας ρήξης του έσω πλαγίου συνδέσμου του γόνατος είναι συντηρητική. Η αποχή από αθλητικές δραστηριότητες μετά από ρήξη του έσω πλαγίου συνδέσμου του γόνατος είναι συνήθως 6 εβδομάδες περίπου. Η συνηθέστερη επιπλοκή μετά από ρήξη του έσω πλαγίου συνδέσμου είναι η εμφάνιση του συνδρόμου Pellegrini-Stieda. тъпа болка в горната лява част на корема . Βλάβη του έξω πλάγιου συνδέσμου ( Β, βέλος). Συνήθως προκαλείται μετά από κτύπημα στην εξωτερική επιφάνεια του γόνατος, που έχει ως αποτέλεσμα την απότομη διάταση ή ρήξη του συνδέσμου στην εσωτερικής επιφάνειας του γόνατος. Αυτό συμβαίνει γιατί από κατασκευής η γυναικεία λεκάνη είναι πιο πλατειά, ενώ τα οστά των μηρών είναι πιο κοντά κι έχουν λοξή προς τα μέσα φορά, με αποτέλεσμα τα γυναικεία γόνατα να έχουν τάση σύγκλισης.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *