ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ

Hand,Fist,Curled,Fingers Στο γόνατο, ένας κοινός τένοντας που τραυματίζεται είναι ο επιγονατιδικός. Στο άνω άκρο της επιγονατίδας καταφύεται ο τετρακέφαλος και στο κάτω άκρο της, είναι ένας τένοντας (επιγονατιδικός τένοντας) ο οποίος καταφύεται στο άνω όριο της κνήμης. Μια κύστη στο πάγκρεας έχει επιθήλιο στο εσωτερικό της, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παράγει υγρό εκ νέου. Μας δίνει πληροφορίες για τον τύπο της ρήξης (τραυματική ή εκφυλιστική), το μέγεθος της, καθώς επίσης και της παρουσίας βλάβης στο χόνδρο ή στα υπόλοιπα συνδεσμικά στοιχεία του γόνατος.

Lupa.bg: Без ваксина за жени в детеродна възраст и мъже.. Συχνά τραυματίζονται και άλλα στοιχεία της άρθρωσης του γόνατος ( μηνίσκος, χιαστή σύνδεσμοι ) οπότε αν κριθεί ότι η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη η περίοδος αποκατάστασης διαρκεί 6 με 12 μήνες. Ένα σωστό πρόγραμμα αποκατάστασης συμπληρώνει την χειρουργική θεραπεία και βοηθά τον ασθενή στην επιστροφή του στην προγενέστερη δραστηριότητα του. Σε περιπτώσεις αποτυχίας των συντηρητικών μέτρων και κυρίως σε χρόνιες περιπτώσεις με αστάθεια και σπονδυλαρθρίτιδα μπορεί να έχει θέση η χειρουργική αντιμετώπιση. Αν όμως οι περιπτώσεις είναι βαριές προτείνεται η αρθροσκοπική αντιμετώπιση για να αποφευχθεί η ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας. Η χρήση μη-στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και η παγοθεραπεία βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου στις εξάρσεις του συνδρόμου, ενώ η αρθροσκοπική θεραπεία συνίσταται σε πολύ λίγες περιπτώσεις που η συντηρητική αντιμετώπιση δεν επαρκεί. Μπορεί να απεικονίσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια την υποκείμενη αιτία του συνδρόμου, όπως ρήξη τένοντα, ενθεσοπάθεια και ορογονοθυλακίτιδα. Ο πόνος είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να μας πει ότι κάτι δεν πάει καλά και σε ότι αφορά τον πόνο στην ωμοπλάτη, η αιτία μπορεί να είναι κάτι προφανές, αλλά μπορεί να είναι και κάτι στο οποίο δεν πάει καν το μυαλό σας, όπως στην περίπτωση που αναφερθήκαμε , στη δυσλειτουργία του ρομβοειδή μυ.

πονος στο γονατο οταν περπαταω

Το σύνδρομο της λαγονοκνημιαίας ταινίας προκαλεί πόνο στην εξωτερική επιφάνεια του γόνατος. Πρόκειται για ολίσθηση της λαγονοκνημιαίας ταινίας επί του μείζονα τροχαντήρα κατά την κάμψη του ισχίου ή του λαγονοψοϊτη επί της μηριαίας κεφαλής. Ο πόνος είναι αισθητός στη βουβωνική χώρα ή λίγο κεντρικότερα του μείζονα τροχαντήρα. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ασθενείς με τροχαντηρίτιδα έχουν επιπλέον πόνο στη βουβωνική χώρα που μπορεί να ακτινοβολεί στο μηρό, που δυσκολεύει τη διάγνωση. Ασθενείς με το σύνδρομο πόνου του μείζονα τροχαντήρα δείχνουν την περιοχή της έξω επιφάνειας του ισχίου, ενώ αυτοί με ενδαρθρική πάθηση του ισχίου ,εντοπίζουν τον πόνο στη βουβωνική περιοχή ή την προσθιοεσωτερική επιφάνεια του ισχίου. лекар болки в кръста . Η περιοχή ευαισθησίας είναι πίσω (ραχιαία) από τον μείζονα τροχαντήρα. Στα αριστερά κάτω από τις νευρώσεις, στην περιοχή του πίσω μέρους, ο πόνος μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, να τις εξετάσει. Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως πρέπει πάντα να συμβουλευόσαστε τον γιατρό σας πριν την έναρξη οποιουδήποτε προγράμματος γυμναστικής, ώστε να είναι γνωστός ο κύριος λόγος που προκαλείται ο πόνος στην πλάτη. Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν έχετε οποιαδήποτε συμπτώματα που σας ανησυχούν. Επίσης, ένας τέτοιος πόνος μπορεί να είναι εκδήλωση πλευρίτιδας, σε συνδυασμό με τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν αυτή την ασθένεια (πόνος στην αναπνοή, βήχας, πυρετός, δύσπνοια).

Ο πόνος και το πρήξιμο είναι τα πιο κοινά συμπτώματα τραυματισμού στο γόνατο. Το πρήξιμο των κατώτερων τμημάτων του σώματός σας μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει προβλήματα καρδιάς και ήπατος ή φλεβίτιδα. Μια άλλη αιτία αυτού του πόνου μπορεί να είναι τα προβλήματα με τον αριστερό νεφρό – είναι φλεγμονώδεις νόσοι – για παράδειγμα, πυελονεφρίτιδα και μια ασθένεια όπως η ουρολιθίαση. Για να αποφευχθούν τα προβλήματα από την επέκταση του καρκίνου χρειάζεται θεραπεία. Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου. Αυτή ή «σιωπηλή» πορεία ανάπτυξής του (κάτι που εν μέρει οφείλεται και στην ιδιαίτερη ανατομική θέση του οργάνου), καθιστά την πρώιμη διάγνωση της νόσου ιδιαίτερα δύσκολη, με αποτέλεσμα περίπου το 75% του συνόλου των ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος να παρουσιάζουν αρκετά εξαπλωμένη – μεταστατική νόσο κατά την αρχική διάγνωσή τους, γεγονός που καθιστά την χειρουργική αφαίρεση ανέφικτη.

πονος στη μεση και αριστερο ποδι

Στον καρκίνο του παγκρέατος: Ο ίκτερος εμφανίζεται συνήθως στον παγκρεατικό καρκίνο όταν ένας όγκος στην κεφαλή του παγκρέατος αρχικά στενεύει, στη συνέχεια παρεμποδίζει τον κοινό χολικό αγωγό, εμποδίζοντας τη ροή της χολής. Οι πέτρες της χολής λέγονται χολόλιθοι και η κατάσταση ονομάζεται χολολιθίαση. Η τελευταία κατάσταση ονομάζεται “αιμάρθρωση” και απαιτεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Ο γιατρός μπορεί να σας γράψει ΜΣΑΦ που είναι ισχυρότερα από αυτά που είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή. Αυτοί που είναι πιο καθημερινοί και μπορούμε εύκολα να προλάβουμε ή να ανακουφίσουμε σε περίπτωση που εμφανιστούν, και εκείνοι που οφείλονται σε κάποια ιατρική πάθηση, οπότε θα χρειαστεί συμβολή γιατρού.

πονος στο γονατο θεραπεια

Εκδηλώνεται κυρίως στις ηλικίες 15-40 χρόνων, ενώ οι γυναίκες είναι εμφανώς πιο επιρρεπείς από τους άνδρες να εμφανίσουν την πάθηση, με αναλογία που φτάνει τις 3:1. Η διάγνωση γίνεται με μία σωστή κλινική εξέταση και μια απλή ακτινογραφία, ενώ η θεραπεία αν τα συμπτώματα είναι ήπια, επιτυγχάνεται με ασκήσεις αποθεραπείας, αντιφλεγμονώδη, κι αν ο ορθοπαιδικός το κρίνει απαραίτητο, με ενδοαρθρικές εγχύσεις σκευασμάτων υαλουρονικού οξέος και αυτόλογων αυξητικών παραγόντων. Σύμφωνα με την εμπειρία μας ακόμα και αν ο ορθοπεδικός κρίνει το χειρουργείο απαραίτητο (και πράγματι σε κάποιες καθυστερημένες περιπτώσεις είναι) ή εσείς σαν θεράποντες η ασθενείς κρίνετε ότι θέλετε πράγματι να το πραγματοποιήσετε η ΟΖΟΝΑΙΜ θεραπεία μας θα ενισχύσει τους συνδέσμους και τους τένοντες και ο χειρούργος θα διαπιστώσει με την κλινική εξέταση της ενδυνάμωση τους η οποία είναι επίσης σημαντική για την τελική αποκατάσταση. Στους συνδέσμους του γόνατος περιλαμβάνονται οι πλάγιοι σύνδεσμοι, ένας σε κάθε πλευρά και οι χιαστοί σύνδεσμοι στο κέντρο της άρθρωσης. Ένας από τους σημαντικότερους συνδέσμους στο γόνατο είναι ο οπίσθιος χιαστός. Ένας δεύτερος μηχανισμός κάκωσης είναι η υπερέκταση του γόνατος.

Болки В Кръста И Крака

Δραστηριότητες οι οποίες φορτίζουν τον έσω πλάγιο σύνδεσμο πρέπει να αποφεύγονται και να ελαχιστοποιούνται ειδικά η στροφή και η βλεσότητα του γόνατος. витамини за болки в кръста . Σε ρήξη του έσω πλάγιου συνδέσμου πόνο στην περιοχή της κάκωσης κατά την απαγωγή της κνήμης. Ιστορικό πόνου στη παιδική ηλικία προδιαθέτει σε πόνο στην ενήλικη ζωή. Γενικά για την πρόληψη της οσφυαλγίας, είναι ευρέως αποδεκτό το ότι πρέπει να αποφεύγουμε την καθιστική ζωή και να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας. Από τη φυσιολογική φθορά του χρόνου και τον καθιστικό τρόπο ζωής, μέχρι τη λανθασμένη στάση του σώματος, την έλλειψη γυμναστικής, το αυξημένο βάρος και τις απότομες κινήσεις, οι λόγοι που επιβαρύνουν τη μέση μας είναι πολλοί, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει ένα: πόνος και ταλαιπωρία στην καθημερινότητά μας. Το περπάτημα είναι μια δραστηριότητα η οποία εκτός από αναγκαία για την καθημερινότητά μας, συχνά είναι και απολαυστική και σίγουρα ωφέλιμη. Όμως αν τα συμπτώματα επιμένουν πρέπει να επισκεφτούμε τον γιατρό μας, καθώς, όπως καταλήγει η κα. 2. Ξαπλώνουμε ανάσκελα και λυγίζουμε τα γόνατά μας, με τα πέλματα να ακουμπούν καλά στο έδαφος. Ο ασθενής παραπονείται ότι δυσκολεύεται να σηκωθεί και νοιώθει έντονο πόνο μετά απο πολύ ώρα που κάθεται (π.χ στο αεροπλάνο ή στον κινηματογράφο) και θέλει συνέχεια να τεντώνει τα γόνατά του.

«Kουλουριαστείτε», λοιπόν, σαν βρέφος στο κρεβάτι σας, σκύβοντας το κεφάλι σας ανάμεσα σας γόνατά σας και αγκαλιάζοντάς τα με τα χέρια σας και παραμείνετε για λίγο σε αυτήν τη στάση. Ο επίμονος βήχας μπορεί να σχετίζεται με ένα απλό κρυολόγημα ή με μία λοίμωξη του αναπνευστικού, αλλά στην περίπτωση που παραταθεί για περισσότερο από μια ή δύο εβδομάδες, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, ειδικά μάλιστα εάν ο βήχας σας είναι ξηρός ή παράγει βλέννα. зацапване и болки в кръста . Είτε ο πόνος στην πλάτη, ή την μέση σας, είναι κάτι που σας συμβαίνει τακτικά, είτε απλά θέλετε να νιώσετε ανακούφιση για κάτι που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, δείτε μερικούς γρήγορους και εύκολους τρόπους να το πετύχετε. Ο πόνος μπορεί να προκαλείται από οστεοαρθροπάθεια των σπονδυλικών διαρθρώσεων, ιερολαγονίτιδα, θλάση λαγονοοσφυϊκού μυός, σπονδυλολίσθηση και τροχαντηρίτιδα. Ο πόνος προκαλείται από οστεοαρθροπάθεια των σπονδυλικών διαρθρώσεων και μπορεί να αντανακλά από τη μέση στην έξω επιφάνεια του ισχίου, πίσω στον μηρό μέχρι και την κνήμη.

πονος στον ωμο αριστερα

Ο πόνος ξεκινά από τη μέση και αντανακλά στην έξω επιφάνεια του ισχίου, πίσω στον μηρό ως το πόδι χωρίς να υπάρχει σαφής ριζιτική κατανομή (χωρίς να ακολουθεί τη διαδρομή κάποιας νευρικής ρίζας). Όπως αναφέρει και ο όρος, το πιο συχνό σύμπτωμα είναι ο πόνος στη μέση ο οποίος αρκετές φορές επεκτείνεται και στο γλουτό ή τον μηρό. Ο πόνος επιδεινώνεται όταν συσπάται ο τετρακέφαλος, όταν κάνουμε άλμα ή όταν προσπαθούμε να επιταχύνουμε στο τρέξιμο. Ο πόνος επιδεινώνεται μετά από δραστηριότητα. Ο πόνος που ξεκινά από το στομάχι συχνά «ακτινοβολεί» προς τη μέση. Αντίστροφα, 1 στους 5 ασθενείς που είχαν πόνο στην μέση και αντιμετωπίσθηκαν σε κέντρο σπονδυλικής στήλης, τελικά διαγνώσθηκαν με τροχαντηρίτιδα. Πολλοί έφηβοι μπορεί να έχουν πιο επίμονο πόνο στην πλάτη. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν εμφανίζουν συμπτώματα μέχρι την ηλικία των 30-40 ετών, αλλά τα πρώτα σημεία μπορεί να είναι η διόγκωση της κοιλιάς, πολλές ουρολοιμώξεις και πόνος στην πλάτη και στα πλευρά.

Болки В Ставите Форум

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόνος στη μέση ή την πλάτη περνάει μόνος του και ίσως δεν χρειαστεί να δείτε γιατρό. Ενα υπερηχογράφημα νεφρών -ή άνω κοιλίας-, καλλιέργεια ούρων ή και έλεγχος του ουροποιητικού με σκιαγραφικό (Α/Α ή C/T) θα δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις και θα βοηθήσει τον γιατρό να κάνει τη διάγνωσή του. Εάν αυτά δεν βοηθήσουν, ο γιατρό μπορεί να σας κάνει με ένεση στεροειδών για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Για να μιλήσουμε για αρθρίτιδα πρέπει να συνυπάρχει διόγκωση της άρθρωσης λόγω αύξησης του αρθρικού υγρού και φλεγμονής του αρθρικού υμένα. Η τελευταία θεραπεία είναι η πλέον αποτελεσματική σε περίπτωση φλεγμονής που επιμένει και στόχο έχει την ιστική επιδιόρθωση της βλάβης, με καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

πονος στη μεση ασκησεις

Στις περιπτώσεις αυτές σε κάποιον ή κάποιους μεσοσπονδύλιους δίσκους προκαλείται ρήξη, (στην οσφυϊκή χώρα ο πλέον ευπαθής σπόνδυλος είναι ο πέμπτος διότι δέχεται όλο το βάρος του κορμού) με αποτέλεσμα την προβολή μέρους του πηκτοειδούς πυρήνα του στα νωτιαία νεύρα με αντίκτυπο το τοπικό άλγος (πόνος στη μέση), αλλά πολλές φορές και αντανακλαστικό, κατά μήκος του ισχιακού νεύρου (πόνος στο πόδι). Κατανοώντας την ανατομία της οσφυϊκής μοίρας, είμαστε σε θέση πλέον να μιλήσουμε για τον πόνο. Αδυναμία να σταθείτε ίσια χωρίς να έχετε πόνο ή μυϊκούς σπασμούς στο κάτω μέρος της πλάτης. Καθώς ένα μέρος του σώματος αισθάνεται πόνο, η ένταση μπορεί να δημιουργηθεί στους γύρω μυς. Τι πρέπει να κάνετε: Εάν ο πόνος ξεκινά ή συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της άσκησης και προηγουμένως είχατε κάποιον τραυματισμό, επικοινωνήστε με τον προσωπικό σας γιατρό, ειδικά μάλιστα εάν ο πόνος, μετατίθεται σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος (εκτός από το στήθος). Διατάσεις και πλειομετρικές ασκήσεις είναι η κατάλληλη θεραπεία η οποία πρέπει να συνεχίζεται για πολλούς μήνες για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία πραγματοποιείται με συντηρητικές μεθόδους: ταμπλέτες, ενέσεις. Αυτές οι ενέσεις μειώνουν το οίδημα γύρω από το δίσκο και ανακουφίζουν πολλά συμπτώματα.

Лекарство За Болки В Кръста И Краката

Τα συμπτώματα που συχνά αναφέρει ο ασθενής αφορούν πόνο, ο οποίος επιδεινώνεται κατά το βαθύ κάθισμα και την κίνηση του γόνατος, δυσκολία στις κινήσεις κάμψης ή έκτασης, αδυναμία πλήρους έκτασης ή κάμψης της άρθρωσης, αίσθηση μπλοκ (κυρίως στη δίκην λαβής κάδου ρήξη), ορισμένες φορές, μπορεί να ακουστεί ήχος ‘κλικ’ στο γόνατο. Στη φάση αυτήν η κίνηση επανέρχεται αργά και σταδιακά. Στη συνέχεια, πρέπει να εξετάσετε τον πόνο στην αριστερή πλευρά κάτω από τις πλευρές που σχετίζονται με ασθένειες του βρογχοπνευμονικού συστήματος – μπορεί να είναι βρογχίτιδα, πνευμονία στον κάτω ή μεσαίο λοβό του αριστερού πνεύμονα. Σε αυτή την περίπτωση, ο πόνος είναι αρκετά έντονος, με χαρακτηριστική ακτινοβολία στον γλουτό και το πόδι στην αντίστοιχη πλευρά ενισχύεται κατά τη διάρκεια των κινήσεων, ειδικά όταν η θέση του σώματος αλλάζει, με κλίσεις. Ο μηχανισμός κάκωσης είναι, είτε άμεση πλήξη (αθλήματα επαφής), είτε απότομη στροφική κίνηση του γόνατος σε σχέση με το άκρο πόδι. Για παράδειγμα, εάν όταν βαδίζετε ακουμπάτε πρώτα το εξωτερικό χείλος του ποδιού και στη συνέχεια στρέφετε το πόδι προς τα έσω (πρηνισμός), εξετάστε παπούτσια έναντι του πρηνισμού. Οσο το σωματικό βάρος αυξάνεται και η ανάπτυξη συνεχίζεται, η πλάγια τάση στην επιγονατίδα αυξάνεται, οδηγώντας σε διάστρεμμα του έσω καθεκτικού συνδέσμου και πλάγια κλίση της επιγονατίδας.

Στο πρόσθιο τμήμα του γόνατος βρίσκεται η επιγονατίδα. Ο πόνος συχνά δεν εστιάζεται στη συγκεκριμένη περιοχή της οσφύος, αλλά επεκτείνεται προς τα κάτω άκρα ή αντανακλά στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα. Ο πόνος που προέρχεται από την άρθρωση εκλύεται συνήθως με την παθητική κίνηση του εξεταστή, η οποία είναι περιορισμένη στο εύρος. Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος παρέχει κρίσιμη σταθερότητα στην άρθρωση του γόνατος. Για παράδειγμα, εάν η αρθρίτιδα είναι σοβαρή, μπορεί να συστηθεί αρθροπλαστική γόνατος. остра болка в коляното . Για παράδειγμα, όταν αρχίσετε να ασκήστε ξανά, αντί να τρέχετε, βαδίστε.

Лекарства За Болки В Кръста

Αίσθημα εξάντλησης ξανά, ξυπνά στις 4 π.μ. Όταν αυτός τραυματίζεται, τότε ο χόνδρος παύει να είναι λείος, αποκτά γραμμώσεις ή μεγαλύτερα κενά και δυσκολεύεται η κίνηση, ενώ προκαλείται πόνος. Συγκεκριμένα, στόχος πάντα είναι η κίνηση, αν όμως ο πόνος είναι οξύς, τότε θα χρειαστεί να μείνετε στο κρεβάτι παραπάνω. Εκτός από την παρουσία αίματος στα ούρα, μπορεί να συνυπάρχει δυσκολία ή πόνος κατά την ούρηση. Εκτός από τον πόνο συχνά ο ασθενής παραπονείται για αστάθεια του γόνατος. Ο καθένας γνωρίζει πως η πνευμονία είναι μια μόλυνση των πνευμόνων, αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν επίσης ότι μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη, ιδιαίτερα σε πόνο που σχετίζεται με το μεσαίο τμήμα της σπονδυλικής στήλης. Συνεχίζοντας αυτό, είναι δυνατόν να καθοριστεί – σε ποιο εμπειρογνώμονα πρέπει να αντιμετωπιστεί και ποιες πιθανές ή πιθανές επιθεωρήσεις να περάσουν ό, τι να θέσει τη σωστή διάγνωση και περαιτέρω να οδηγήσει τη θεραπεία. Τα αναλγητικά μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο, αλλά να μην λύσουν το πρόβλημα με την ίδια την ασθένεια, η οποία προκάλεσε αυτόν τον πόνο και, επιπλέον, να συγκαλύψουν άλλες εκδηλώσεις της νόσου και αυτό καθιστά δύσκολη την περαιτέρω διάγνωση.

Ο ασθενής να αποδεχθεί τον πόνο αλλά συνάμα να μάθει να τον αντιμετωπίζει. Ο ασθενής πρέπει να χαλαρώνει πριν τον ύπνο. Όσο διαρκεί η μηχανική παραμόρφωση, τόσο ο ασθενής θα πόνα. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για τα κατάλληλα παπούτσια για το σχήμα και τη μηχανική των ποδιών σας. Αποτελεί μια κλινική κατάσταση που συναντάται κυρίως σε νέους και μέσης ηλικίας ασθενείς, στους οποίους η μηριαία κεφαλή και ο αυχένας της κεφαλής, στη συμβολή του με την κεφαλή ή και η κοτύλη έχουν ανώμαλο σχήμα και δημιουργείται μηροκοτυλιαία πρόσκρουση κατά τη διάρκεια της κάμψης του ισχίου. Η χειρουργική αποκαθιστά την ανατομία, αλλά η λειτουργικότητα και ο βαθμός επιστροφής σε σχέση με την προ τραυματισμού κατάσταση εξαρτάται από την προσπάθεια του ασθενούς. Ενίοτε απαιτείται χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να συνιστάται εάν οι μη χειρουργικές θεραπείες δεν βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου στον ώμο σας. Τα απλά αίτια του πόνου στο γόνατο συχνά αποδράμουν αυθόρμητα με αυτοφροντίδα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *